marian morar
m install
nello construct

GAL-uri din Transilvania la un eveniment internațional la Bergamo (inclusiv un GAL din zona rurală a Turzii)

zamblau eugen

Cinci Grupuri de Acțiune Locală (GAL) din județele Cluj și Bihor au întreprins o călătorie de explorare la Bergamo, Italia, pentru a căuta inspirație și soluții pentru dezvoltarea durabilă a comunităților lor. Această vizită de lucru face parte din proiectul de cooperare „Microregiuni Față în Față”, care își propune să consolideze relațiile interregionale și să promoveze dezvoltarea unitară a teritoriilor implicate.

În perioada 15-18 februarie, reprezentanții a cinci GAL-uri partenere – GAL Someș Transilvan, GAL Crișul Negru, GAL Someș-Nadăș, GAL Poarta Apusenilor și GAL Câmpia Transilvaniei – au participat la o serie de evenimente și întâlniri în Bergamo. Această experiență a fost o oportunitate deosebită pentru schimbul de cunoștințe și bune practici între GAL-urile din România și cele din Italia.

În prima zi a programului, participanții au asistat la deschiderea oficială a unei conferințe despre turism și teritoriu, unde au avut ocazia să asculte prezentări despre provocările actuale și perspectivele de dezvoltare în domeniul turismului rural. De asemenea, au participat la un panel de discuții despre dimensiunile regionale ale turismului rural și rolul său în dezvoltarea teritoriilor.

A doua zi a fost dedicată vizitării unor proiecte de succes, în două orașe montane din districtul Bergamo: Ardesio și Clusone. În cadrul întâlnirilor cu autoritățile locale și reprezentanții GAL-urilor din Bergamo, participanții români au prezentat activitățile și punctele de interes ale GAL-urilor lor și au explorat posibilități de colaborare în domenii comune.

 Incze Laura, coordonatorul proiectului, a subliniat importanța acestui schimb intercultural: „Întâlnirea noastră cu alte organizații și inițiative locale a reprezentat o oportunitate excepțională de învățare și colaborare. Am înțeles că turismul rural poate însemna o soluție pentru revitalizarea zonelor rurale, atrăgând atât vizitatori, cât și oameni interesați să se mute în zonele noastre. Schimbul de idei și bune practici cu GAL-urile din Italia ne inspiră să abordăm provocările dezvoltării durabile cu soluții inovatoare. Această experiență ne îndeamnă să privim cu optimism spre viitor, recunoscând importanța parteneriatelor locale, regionale și transnaționale pentru evoluția comunităților noastre”.

Proiectul „Microregiuni față în față” este implementat în perioada 2023-2025, finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2