Furtișag la drumul mare! Monitorul de Cluj a COPIAT, cuvânt cu cuvânt, un articol TurdaNews, fără măcar să citeze sursa!

copy paste

Ziarul Monitorul de Cluj a COPIAT, cuvânt cu cuvânt, un articol de pe siteul TurdaNews, referitor la meciul de handbal din Cupa României, dintre CS Școlar Reșița, fără ca măcar să citeze sursa! Oricum, nici în cazul citării sursei nu era OK să preia INTEGRAL articolul, pentru că nu așa se procedează! Și nu este prima dată când Monitorul de Cluj apelează la astfel de furtișaguri!

 

 

Articolul original:

Handbal, Cupa României: Potaissa s-a impus la Reșița și s-a calificat în turul următor

Florin Crișan, jurnalistul de la TurdaNews care a scris articolul a explicat că cei de la Monitorul au copiat din 2 articole (unul conținând decșlarația președintelui Flaviu Sâsâeac, dar cu toate acestea nu au menționat sursa).

TurdaNews a fost singurul organ de media din județul Cluj care a făcut deplasarea la meciul de la Reșița, pe care l-am transmis în direct, deplasare care, așa cum e normal, a implicat și niște cheltuieli, pe care le-am suportat singuri, necontribuind nici Monitorul de Cluj, nici alt organ de media!

Faza hazlie este că, ulterior, articolul apărut pe Monitorul de Cluj a fost copiat de cei de la ABC News Transilvania, care au menționat, la final, ”sursa: Monitorul de Cluj”.

Considerăm că astfel de practici, din partea unor organe de media care se consideră ”profesioniste” (poate că cei din Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană au și ei un cuvânt de spus pe această temă, dacă sunt profesioniști), trebuie să înceteze! Nu vă mai bateți joc de presa locală!

monitorul furt

articol turdanews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top