m install
petlinii
nello construct

FOTO: Turda pe ritmuri italiene în cea de-a cincea zi FITT 2022!

zamblau eugen
floris

În cea de-a cincea zi de festival, Turda a fost pe ritmuri italiene prin prisma artiștilor italieni care au surprins străzile orașului cu momentele lor inedite.

Atelier „Cuvântul și gestul în aceeași vibrație”

Cea de-a cincea zi de festival a început cu un atelier de teatru susținut de Muriel Manea. Studenții de la Universitatea de Arte Târgu Mureș și cei de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca au fost cei care au participat și care au avut ocazia de a lucra cu Muriel Manea timp de o oră și jumătate în relația dintre cuvânt și gest.

Spectacole stradale

În cea mai mare parte a zilei, străzile orașului nostru au fost din nou „acaparate” de artiștii internaționali, cei mai mulți fiind italieni. Momentele interactive și pline de amuzament au atras oamenii ca un magnet. Cei mici s-au lăsat fascinați de trucurile de magie, dar și de poznele făcute de invitații noștri străini.

Cronic

În Sala Studio a Teatrului Național „Aureliu Manea” au intrat tinerii actori, absolvenții Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca care au reușit să amuze publicul, dar și să-l înduioșeze. Fiecare a avut câte un rol bine definit, iar naturalețea cu care au jucat, a fost dovada vie că teatrul românesc mai are speranță.

În numele Bucuriei

Chiar dacă este un festival de teatru, Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda promovează cultura de orice fel, iar dacă stăm să ne gândim, nu mai există artă pură, toate tipurile de artă fiind combinate între ele. Din acest motiv, aseară, pe scena mare a TNAMT, au urcat balerinii Teatrului de Balet din Sibiu.

„În numele Bucuriei” este un dans tradițional spaniol inspirat din genul zarzuelei, în care alternează scenele vorbite cu momente muzicale (cântece populare și de operetă) și cu numere de dans, făcând publicul părtaș la o mare celebrare a bucuriei vieții.

Story-telling

În curtea interioară a teatrului, lumea s-a așezat la mese cu un pahar de băutură și au așteptat ca Filip Odangiu să urce pe scenă și să îi poarte prin povestirile lui. Turda nu a avut parte de un spectacol de story-telling, însă a știut perfect cum să răspundă la cerințele povestitorului de aseară.

Filip Odangiu a spus trei povestiri triste, însă cu mari semnificații pentru noi toți, iar modul său de a construi imaginea doar din simple cuvinte, i-a provocat pe cei prezenți să fie atenți și să vadă și ei imaginea pe care Filip Odangiu o crea.

Show

A cinea zi de FITT 2022 chiar s-a încheiat cu un show în adevăratul sens al cuvântului. Marlon Banda a venit cu un moment extrem de comic și chiar dacă piesele erau în italiană, lumea s-a distrat cu adevărat. Ce e și mai spectaculos e că majoritatea momentelor celor trei artiști italieni sunt improvizații. Marlon Banda stăpânește foarte bine arta improvizației, iar poznele făcute intenționat sunt cele ce dau viață întregului spectacol.

Ce puteți vedea astăzi la FITT?

17:00 – 17:30
Balerina

18:00 – 19:00
Proiecție „The old man”

19:00 – 19:30
Why Not – Piero Ricciardi

19:00 – 20:30
Exploratorul

19:30 – 20:00
Hoop Boom Boom – Travie Circus (Mexic)

21:00 – 22:00
Instalație Performativă TNAMT Digital

22:00 – 23:00
Concert- MID POINT Bucuresti

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: