Fotbal, Liga 4: Arieșul Mihai Viteazu egala Olimpiei la Gherla

foto_032018_mv-gherla

Sâmbătă, de la ora 15, pe o vreme de să nu scoți pisica din casă, Arieșul Mihai Viteazu a remizat 1-1 cu Olimpia Gherla, pe Municipalul din parcul gherlean.

 

Jocul a debutat cu o oarecare ezitare a ambelor echipe, știut fiind faptul că cele două combatante se cunoșteau destul de bine. Gazdele, poziționate pe podiumul ligii a IV-a, cu gândul de a se apropia și de ce să nu egaleze sau chiar să depășească liderul, au abordat partida cu mare încredere, mai ales că în partida tur, disputată la Mihai Viteazu, s-au impus cu scor de neprezentare.  

Elevii lui Lucian Roșu au intrat pe teren cu gândul la revanșă, deși unii sceptici întrevedeau o înfrângere categorică pentru echipa de pe  Arieș.

În primele 44 de minute niciuna dintre echipe nu a demonstrat că poate obține punctajul maxim.

În acel minut fatidic 44, o minge aruncată de defensiva gazdelor, în adâncime, îl găsește pe Sergiu Mureșan ieșit dintre buturi la circa 35 de metri, unde din postura de ultim apărător faultează atacantul echipei gazdă și vede culoarea roșie a cartonașului arătat de arbitrul Narcis Bodocan. Locul lui Mureșan este luat între buturi de către Ovidiu Miclăuș. Prima parte a jocului se încheie cu o remiză albă (0-0).

Dramatismul partidei a fost în partea secundă, mai întâi gazdele au deschis scorul în inutul 59, prin Berende, la o desincronizare a defensvei echipei din Mihai Viteazu.

Din acest moment al jocului, a început să funcționeze flerul lui Lucian Roșu, care a trebuit să adapteze echipa la conditiile terenului și a faptului că era condus pe tabelă. Schimbările făcute după ce gazdele au fost în avantaj, s-au dovedit a fi benefice. Ultima schimbare făcută a fost a lui Câțcăuan cu Andrei Popescu, care a recepționat o minge în jumătatea adversă, a croșetat doi adrversari, apoi a trimis o pasă spre Dodo Kopandy, aflat în suprafața de pedeapsă a gazdelor. În momentul recepționării pasei, Dodo a fost faultat  și arbitrul Narcis Bodocan a arătat fără ezitare  punctul cu var, cu toate protesele echipei gazdă.

Sarcina ingrată și responsabilitatea executării acestei lovituri i-a revenit lui Cătălin Crișan, care în primă fază șutează, portarul respinge, mingea îi revine lui Cătălin, care egalează scorul pe tabela de marcaj, în minutul 78. După restabilirea egalității, echipa gazdă s-a năpustit  peste adversari cu toate liniile, iar defensiva oaspeților a rezistat pînă în minutul 87, când Dodo Kopandy a agățat un adversar în suprafața de pedeapsă, iar Bodocan aproape de fază a acordat penalty în favoarea gazdelor. Mingea a fost pusă pe punctul cu var de către Balint, care a și executat, dar mingea în loc să intre în plasa porții lui Miclăuș, a lovit transversala, apoi a părăsit suprafața de joc. Așa s-a scris istoria acestui joc, pe un timp potrivnic.

Arieșul a aliniat următoarea formație: Mureșan (44 Miclăuș, German ), N. Crișan, Buglea, Kiesz (60 Fechete), Kopandy (cpt), Ignat (60 Siecoban), C. Crișan, Câțcăuan (70 Popescu), Zbâncă.  

Foto: Arhiva.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top