Fotbal, Liga 3: Turdenii au risipit orice dubiu! 0-3 la Ungheni și ultimul loc în serie!

Screenshot 2021-09-24 at 20.28

Sticla Arieșul Turda a pierdut lamentabil la Unirea Ungheni, în etapa 5 din Liga 3 de fotbal, într-un joc în care așteptările erau mult mai mari, după ce conducerea clubului a fost la un pas de a-l demite pe tehnicianul Artur Podar, iar în cele din urmă i-a impus 8 puncte în următoarele 4 jocuri, primul fiind tocmai cel de la Ungheni.

Elevii lui Artur Podar nici n-au apucat bine să-și încoarde mușchii pentru marea confruntare, că Victor Astafei a deschis scorul după o fază simplă, la care Onciu a respins un șut în față, iar Astafei liber în centrul careului, n-a ratat oportunitatea care i s-a oferit în minutul 9: 1-0.

Turdenii au tras aer adânc în piept, s-au încordat din nou de luptă și… Victor Astafei înscrie din nou, în minutul 15, după ce a fructificat o centrare în ”gura porții”,la care Onciu a rămas un simplu spectator, oferindu-i astfel șansa percutantului atacant al gazdelor să îndeplinească o simplă formalitate: 2-0.

Același Astafei a mai avut vreo 3 ocazii importante de gol, dar turdenii au intrat doar cu 0-2 la cabine. E drept, a avut și Dan Florin vreo 2 faze în care a încercat să imite un jucător de fotbal, însă nu i-a ieșit, șuturile anemice nereprezentând un pericol real pentru poarta gazdelor.

Atât putem?!

După pauză, parcă ceva s-a mai schimbat la cabine. Și nu e vorba doar de intrarea în teren al lui Savu, care l-a înlocuit pe Saroși, ci și de faptul că turdenii au reușit să mai rărească din acțiunile periculoase ale gazdelor, care în prima repriză au fost destul de numeroase. Însă, deși au avut posesie, de regulă fazele se opreau maxim în preajma careului, impotența ofensivă, viteza de joc și creativitatea sportivă lipsind aproape cu desăvârșire.

Degeaba a încercat Artur Podar să-i arunce în luptă pe Cobârzan, Svichi și Salcău, care i-au înlocuit pe Dan Florin, Vereș și Goronea, că impresia a rămas aceeași. Minutele se scurgeau, iar turdenii ieșeau la pressing, sperând într-o minune.

Numai că s-au făcut ei de minune, după ce Toboșaru (19 ani) l-a ridiculizat pe Onciu, cu un șut cu efect, de la circa 25 de metri, care a pus capăt oricărei speranțe, cu 10 minute înainte de final: 3-0.

Săptămâna viitoare, la Turda vine Unirea Alba Iulia, echipă care tocmai ne-a predat ”lanterna roșie” a seriei, după ce a bifat prima ei victorie.

Artur Podar a folosit echipa: Onciu – Chiș, Budin, Cordoș, Marcu – Goronea (68, Salcău), Paleoca, Saroși (46, Savu), Dioșan – Vereș (62, Svichi), Dan Florin (62, Cobârzan).

PE SCURT:

»Avocatul Ladislau Koble, președintele executiv al clubului Sticla Arieșul Turda, a fost prezent la meci, iar la pauză a încercat să-i ”trezească” din amorțeală pe jucătorii turdeni. După meci, a fost vizibil supărat.

»Victor Astafei (34 ani), marcatorul primelor două goluri ale Unirii Ungheni, a jucat și la Sticla Arieșul Turda (împrumutat). Asta se întâmpla în sezonul 2009-2010, când turdenii evoluau în Liga 2. În acel sezon, Astafei a jucat pentru Turda în 22 de jocuri și a înscris 11 goluri, turdenii terminând campionatul pe locul 10 în liga secundă. Cea mai mare valoare de piață a lui Astafei a fost de 1,2 milioane de euro, în 2013.

»Toboșaru Flavius (19 ani), jucătorul care ne-a dat golul 3, a bifat 33 de minute în Liga 2, la ACS Poli Timișoara.

»După înfrângerea categorică de la Ungheni, tehnicianul Artur Podar este obligat să câștige următoarele 3 jocuri, pentru a îndeplini baremul impus de conducere. La primul eșec sau semieșec din această serie, Podar trebuie să-și dea demisia. Turdenii vor juca cu Unirea Alba Iulia (acasă), Metalurgistul Cugir (deplasare) și Gloria Bistrița (acasă).

»După 5 etape, turdenii se află pe ultimul loc în serie, cu 1 punct din 5 jocuri. După disputarea celor 18 etape din sezonul regular, se va juca play-off (locurile 1-4) li play-out (locurile 5-10). Locul 1 merge la barajul de promovare în Liga 2, iar locurile 9 și 10 retrogradează în Liga 4.

»În toamna acestui an (12 noiembrie), Sticla Arieșul Turda aniversează 60 de ani de la câștigarea Cupei României. Dacă atunci turdenii au bătut tot ce-au întâlnit în cale, inclusiv marele Rapid în finală, acum echipa a devenit ”ciuca bătăilor” în seria 9 din Liga 3.

Te rugăm să accepți cookie-urile YouTube pentru a viziona acest video. Acceptând, vei avea acces la conținutul video de pe canalul YouTube al TurdaNews, care este un serviciu oferit de o terță parte.

YouTube – politica de confidențialitate 

Dacă accepți, opțiunea ta va fi salvată și pagina se va reîncărca cu noile setări.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top