Fotbal, Liga 3: Sticla Arieșul Turda – Sănătatea Cluj. Meciul ultimei șanse!

ariesul sanatatea

După patru înfrângeri consecutive, dacă luăm în calcul și meciul din Cupa României, Sticla Arieșul Turda joacă vineri un meci capital pentru sezonul în curs.

Fără punct în primele trei etape, Turda are o singură variantă în meciul cu „virușii”: VICTORIA!! O eventuală înfrângere în fața echipei antrenate de Marius Semeniuc ar face ca echipa turdeană să aibă șanse foarte mici să mai poată reveni în lupta pentru prima parte a clasamentului. În acest moment, luând în calcul și rezultatele din prima etapă, niciun rezultat de egalitate nu ar fi mai de folos.

ETAPA I:

Turda a jucat în prima etapă la CS Ocna Mureș, o echipă considerată la început de campionat ca fiind „accesibilă”. Turdenii au pierdut, scor 1-2, la capătul unui meci în care arbitrajul a fost foarte slab, spre extrem de slab.

ETAPA 2:

Turda a jucat pe teren propriu, contra celor de la CS Hunedoara, principala favorită la promovare, o echipă care ar face față cu succes și în liga secundă. Dacă e să împărțim meciul în două bucăți (primele 60 de minute – ultimele 30 de minute), Turda merita să câștige prima parte, iar Hunedoara a doua. Un egal ar fi fost un rezultat mai echitabil, având în vedere desfășurarea meciului.

ETAPA 3:

A treia înfrângere a venit la Reghin, contra unei echipe care a câștigat tot până acum. Un joc modest din partea ambelor echipe, care se îndrepta spre un 0-0 plictisitor. Reghinul a marcat pe final de meci, după o nouă greșeală în defensiva turdeană.

Dacă analizăm jocul propriu zis, Turda nu a fost depășită clar de niciun adversar, deși ultimele două înfrângeri au venit contra echipelor care au câștigat tot până acum. Au fost și momente în care, totul s-a rezumat la noroc, dar și la greșelile individuale impardonabile.

MAREA PROBLEMĂ: JUNIORII

Având nevoie de trei juniori în primul 11, Artur Podar a trebuit să „jongleze” cu cei trei fotbaliști, pe care trebuie să îi ai obligatoriu în teren.

Pentru meciul cu Sănătatea Cluj, e greu de crezut că Ștefan Pârv va pierde locul de titular, după evoluția foarte bună din partida cu Reghinul.

De asemenea, Flavius Budin va fi folosit în zona centrală a defensivei, acesta având evoluții bune, chiar dacă a avut și unele greșeli. Totuși, Budin nu este un fundaș „de meserie”, Podar fiind nevoit să îl „coboare” în defensivă, în lipsa altor soluții.

Marea întrebare rămâne la portar. Andrei Onciu nu mai este în forma de anul trecut, iar în „zona stadionului” se vorbește tot mai mult de titularizarea lui Andrei Ursu. Totuși, Ursu nu a mai apărat de peste un an și are unele probleme medicale la nivelul umărului.

Conform surselor TurdaNews, o eventuală înfrângere a echipei turdene ar aduce și demisia lui Artur Podar.

Referitor la adversara de vineri, Sănătatea a reușit două transferuri importante, Valentin Lemnaru și George Florescu semnând cu echipa antrenată de Marius Semeniuc.

Statistica meciurilor cu Sănătatea Cluj nu este deloc de partea turdenilor. De la revenirea în liga a treia (sezonul 2018-2019), Turda a câștigat o singură partidă cu „virușii”, un meci s-a terminat la egalitate, iar alte șapte partide s-au încheiat cu victoria Sănătății Cluj.

Meciul ultimei șanse, Sticla Arieșul Turda – Sănătatea Cluj, va fi în direct pe TurdaNews, vineri de la ora 17:00.

Etapa 4
17.09 17:00 Sticla Arieșul Turda – Sănătatea Cluj TurdaNews
17.09 17:00 Avântul Reghin – Unirea Ungheni
18.09 17:00 Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara
18.09 17:00 Gloria Bistrița – Viitorul Cluj
18.09 17:00 CS Ocna Mureș – Metalurgistul Cugir

Clasament:

1. CS Hunedoara 3 3 0 0 11-3 +8 9p
2. Avântul Reghin 3 3 0 0 8-1 +7 9p
3. Metalurgistul Cugir 3 2 1 0 9-6 +3 7p
4. Unirea Ungheni 3 2 0 1 9-4 +5 6p
5. Viitorul Cluj 3 2 0 1 4-6 -2 6p
6. CS Ocna Mureș 3 1 0 1 2-6 -4 3p
7. Gloria Bistrița 3 1 0 2 7-12 -5 3p
8. Sănătatea Cluj 3 0 1 2 2-6 -4 1p
9. Sticla Arieșul Turda 3 0 0 3 3-6 -3 0p
10. Unirea Alba Iulia 3 0 0 3 2-7 -5 0p

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top