nello construct

Fostul securist Axente Husar, membru în CA al Salinei, amenință presa! Vezi cine a fost Axente Husar!

Fostul securist Axente Husar, membru în Consiliul de Administrație al societății Turda Salina Durgău SA, susținut de alianța ACL PNL-PDL, a amenințat mass media să se conformeze și să nu mai scrie despre neregulile de la Salină, în caz contrar urmând a face public ”fiecare câți bani ați luat de la Salina Turda”.

Amenințarea vine pe fondul recentelor scandaluri de la Salina Turda, unde alianța ACL PNL-PDL vrea să pună mâna cu disperare pe conducerea societății și pe conturile acesteia, după ce în acest an s-a înregistrat cel mai mare număr de turiști, cu mult mai mulți decât în oricare an (la 31.08.2014, s-a depășit numărul de turiști înregistrați în cel mai bun an!).

Axente Husar a avut acces la contractele de publicitate pe care societatea care administrează Salina Turda le are cu organele de mass media (și nu numai!), prin intermediul celei care a fost promovată din poziția de casier în cea de director, Norina Chețan, care a sustras documentele societății, susținută de reprezentanții alianței ACL PNL-PDL din Consiliul de Administrație, conform spuselor directorului general Vasile Tot.

Discuția dintre mine și Axente Husar s-a purtat pe Facebook, la comentariile publicate la un articol promovat pe pagina I Love Turda.

TurdaNews și eu personal nu suntem în situația de a fi șantajați cu astfel de informații, din simplul motiv că am fost cei mai defavorizați, dacă ne raportăm la contractele cu mass media locală. De exemplu, ziarul 15 Minute, care are 2.000-3.000 de cititori unici pe lună, spre deosebire de TurdaNews, care are în medie peste 40.000 de cititori unici pe lună, încasează aceeași sumă de bani! Însă, jurnalistul Ovidiu Bucur nu a fost amenințat niciodată, pentru că el s-a conformat și cântă în strună fostului securist, care-l laudă, cum îl lăuda pe vremuri pe fostul său informator ”Vlaicu” (citiți mai jos despre cine este vorba!). Sau… o fi fost amenințat dar i-a fost teamă să spună?!

Ca reprezentant al ziarului TurdaNews am solicitat să se facă publice aceste contracte, inclusiv cele de la Primăria Turda, pentru a stopa jaful din banul public, respectiv hemoragia financiară spre unele așa-zis organe de media ”no name” sau fără audiență. Pentru cei care nu înțeleg, printr-un contract de publicitate se vinde audiența avută de acel organ de media, nicidecum spațiul de reclamă. De aceea, de exemplu, 30 de secunde de publicitate la Pro TV (de exemplu), costă mai mult decât 30 de secunde de publicitate la B1 TV (tocmai din diferența de audiență!).

În momentul în care l-am deconspirat că a fost securist, Axente Husar a replicat că nu îi este rușine că a fost ”ofițer de contrainformații economice” (vom trata acest subiect la finalul acestui articol, cu dovezi evidente de poliție politică!).

Cert este că, în momentul în care a văzut că nu sunt un jurnalist șantajabil, fostul securist Axente Husar, actual membru în Consiliul de Administrație al SC Turda Salina Durgău SA, susținut de alianța ACL PNL-PDL, și-a șters comentariile, de teama popularizării lor. Mai ales după ce am anunțat că îl vom acționa în instanță pentru șantaj!

Numai că, ghinionul său este că noi am fotografiat acel dialog atât înainte de a-și șterge comentariile, cât și după, în prezența unui martor, respectiv un coleg din mass media locală!

Iată mai jos dovada ștergerii comentariilor (a se compara cu versiunea de mai sus):

Să vedem cine este, cu adevărat, Axente Husar!

Deși Axente Husar se prezintă drept un ”fost ofițer de securitate, de contrainformații economice”, în realitate, activitatea sa de dinainte de 1989, adică în vremea regimului totalitar comunist, a inclus și activități de ”poliție politică”, respectiv acțiuni împotriva drepturilor fundamentale ale omului.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității l-a deconspirat pentru activitatea sa. Astfel, hotărârea 3106/2013, dată în Dosarul 4086/2/2013, de la Curtea de Apel București, menționează cât se poate de clar: ”Constată calitatea de lucrător al Securităţii în ceea ce îl priveşte pe pârât”.

Din acel dosar rezultă fără nici un dubiu activitatea REALĂ a fostului securist Axente Husar, care nu era nicidecum una de ”contrainformații economice”. Husar a fost implicat în supravegherea membrilor unui cult religios, nerecunoscut de comuniști sau în cazul celebrei disidente anticomuniste Doina Cornea, fiind dovezi că își plătea informatorii pentru ”ciripelile” lor.

Activitatea lui Husar reiese din dosarul de informator pe care fostul președinte al Asociației Revoluționarilor din Turda, Vasile Sălăgean, l-a avut la CNSAS. La vremea respectivă, TurdaNews a fost singurul organ de media local care l-a deconspirat pe Vasile Sălăgean, cu probe concrete, care avea numele de informator ”Vlaicu”, iar informațiile mergeau tocmai la… Axente Husar!

Dovezile privind implicarea sa în activități de ”poliție politică” sunt nenumărate. Repet: e vorba de documente desecretizate de la CNSAS!

Numele lui Husar, de altfel, apare și pe documentul prin care se certifică plățile făcute de Securitate către fostul informator Vasile Sălăgean, ani de zile președinte al Asociației Revoluționarilor din Turda (astfel, se demonstrează ”misiunea” pe care unii apropiați ai Securității au avut-o la Revoluție, pentru ca lucrurile să meargă ”în direcția bună”, sub controlul Securității!).

Având în vedere informațiile indubitabile publicate de TurdaNews, solicităm Consiliului Local Turda (în special alianței ACL PNL-PDL, care l-a susținut!) schimbarea DE URGENȚĂ din Consiliul de Administrație a fostului securist Axente Husar, activitatea acestuia în regimul comunist fiind o pată de mizerie în cadrul Consiliului de Administrație, cu atât mai mult cu cât tinde să folosească mijloacele de intimidare ale fostei Securități!

Orice amânare a unei decizii de acest gen, ne conduce cu gândul la faptul că fostul securist îi controlează pe cei din Consiliul de Administrație și pe cei din Consiliul Local, pe baza informațiilor și a dosarelor pe care aceștia le-ar fi avut la fosta Securitate! Cred că a sosit momentul, la 25 de ani de la revolta populară anticomunistă, să ne debarasăm de elementele care au dus un regim totalitar spre ”cele mai înalte culmi”. Iar această responsabilitate revine, în primul rând, celor din Alianța ACL PNL-PDL, care l-au sprijinit pe Axente Husar, pe criterii necunoscute și nedate publicității, să ajungă în acea poziție din Consiliul de Administrație al societății care administrează cel mai important obiectiv turistic al Turzii!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: