Fostul secretar al comunei Iara, care a fraudat banii APIA, “iertat” de jumătate din pedeapsă!

foto_102019_Olimpiu_Ioan_Onaca.jpg

Fostul secretar al comunei Iara, Onacă Olimpiu Ioan, a beneficiat de clemența judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj, care i-au redus la jumătate pedeapsa primită inițial, respectiv 4 ani și 10 luni, pentru că a fraudat banii APIA, prin falsificarea unor cereri de finanțare, pentru persoane care nu ar fi avut acest drept.

Sentința Curții de Apel Cluj este de 2 ani, 8 luni și 10 zile și este definitivă. Alte 5 persoane, care erau inculpate în acest dosar, au primit condamnări cu suspendare.

Potrivit DNA, în același dosar, au fost trimiși în judecată Vasile Constantin Stoian, consilier APIA la data faptei; Marius Emil Todor, consilier în comuna Iara; Veronica Todor, casieră la Primăria Iara; Rebeca Mădălina Mocan și Marius Adrian Pașca.

Onacă a falsificat mai multe documente, pe care le depunea în numele oamenilor din sat, pentru obținerea subvenției. Fostul secretar folosea și o ștampilă falsă de la Primărie.

“În perioada 2009 – 2014, inculpatul Onacă Olimpiu Ioan, în calitate de secretar al Primăriei comunei Iara, a eliberat mai multe adeverințe false care au fost folosite ulterior de către nouă persoane, la obținerea de fonduri europene, acordate în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru suprafețe de teren agricole, pe care aceștia nu le dețineau în realitate.

S-a stabilit că cele nouă persoane beneficiare a fondurilor europene au obținut în această modalitate în perioada respectivă, peste 1.100.000 lei. O mică parte din sumele încasate în mod nelegal de către beneficiari a fost restituită către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, după identificarea neregulilor de către această agenție.”, precizează Gazeta de Cluj.

Citește și:

Secretarul comunei Iara, Onacă Olimpiu Ioan, condamnat în primă instanță, la închisoare!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top