m install
nello construct

Florile de mină la mare căutare! Făceau parte din patrimoniul național dar s-a încercat scoaterea din țară prin aeroportul clujean!

floris

După ce zilele trecute o femeie a fost depistată că transporta în bagajul de cală  45 de flori de mină cu destinația Marea Britanie, acum un incident similar a avut loc pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Un nou set de flori de mină, 14 bucăți în acest caz au fost găsite tot într-un bagaj de cală, cu destinația China. Acestea se presupune că făceau parte din patrimoniul național.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca, împreună cu angajații Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj au mai descoperit 14 bucăți eșantioane de minerale de colecție ( flori de mină) susceptibile a face parte din patrimoniul naţional mobil.

În data de 16.01.2024, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de lucrătorii vamali care au sesizat faptul că, în magazia cargo se află un colet de aproximativ 30 kg în care se află mai multe obiecte interzise. Firma care le-a expediat era din județul Maramureș.

Din verificări s-a constatat că pachetul a fost expediat de către o persoană juridică din România care ca obiect de activitate intermedieri în comerțul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, către o persoană fizică din China.

La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 14 bucăţi de eșantioane de minerale de colecție (flori de mină), susceptibile de a face parte din patrimoniul național mobil, de diferite mărimi, de culoare neagră, în greutate totală de 27 de kilograme.

Deoarece coletul nu era însoțit de un certificat de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 182/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută de către organul vamal, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora”, arată poliția de frontieră.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: