marian morar
m install
nello construct

Flori superbe la Viișoara la prețuri de producători. Vezi de unde poți să le cumperi! (VIDEO)

zamblau eugen

Florarii din Viișoara vă așteaptă în aceste zile cu porțile deschide. Au o varietate impresionantă de flori de primăvară de vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

De la mușcate la petunii și flori de rondou, până la margarete africane, sporul casei, begonii, panseluțe, dalii și multe alte sortimente toate așteaptă să le achiziționați pentru a vă înfrumuseța curțile și locuințele.

În această perioadă nu se poate vorbi despre o afacere profitabilă, dar este o tradiție de familie care este dusă mai departe cu multă muncă și dăruire. Prețurile mari la energie și cheltuielile ridicate și-au pus amprenta economică și asupra afacerilor de familie practicate de horticultori.

Deși activează în acest domeniu de ani de zile, Ferencz Levente nu poate spune însă că este o afacere foarte profitabilă, majoritatea banilor obținuți fiind reinvestiți. Tânărul viișorean a aplicat pentru măsura 112, “Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013. Suma obținută prin acest program se ridică la 40.000 euro, bani care nu includ și investiții cu materialul horticol, răsadurile de flori, îngrășământ etc.

De câțiva ani a început să dubleze capacitatea serelor și să vândă flori de sezon direct de acasă. Cumpărătorii îl caută în fiecare an și deja se poate mândri cu clienți fideli din întreg județul Cluj dar și din țară.

În acest an Levi ne-a mărturisit că a extins din nou capacitatea serelor. a început să cultive flori și în a treia locație, iar afacerea pare să prospere. „Dacă ești chibzuit, nu ai cum să nu reușești...” spune acesta.

El spune că prețurile sunt accesibile. Sunt răsaduri de flori care pleacă de la 1-2 lei, iar florile la ghiveci în funcție de sortiment, mărime, numărul de plante ajunge la 25-30 de lei. Adică ca, la fel ca anul trecut.

Mulți clienți preferă florile rezistente la intemperii, care să țină până în toamnă când apar și crizantemele și pot fi înlocuite cu acestea până la apariția sezonului rece.

Doritorii îl pot găsi direct la locația serelor, Viișoara, strada Principală nr. 23 în vecinătatea bisericii maghiare sau la telefon: 0736.671.363.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2