m install
petlinii
nello construct

Flaviu Sâsâeac: Sezonul 2022-2023 ar urma să fie primul în care vom juca în Turda Arena

zamblau eugen
floris

Președintele AHC Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, a vorbit despre noua sală polivalentă de la Turda, într-un interviu acordat pentru site-ul clubului turdean.

Mai jos puteți citi textul integral preluat de pa ahcpotaissa.ro

Ieri au apărut pe pagina de facebook a primarului Cristian Matei și în presa locală poze cu modul în care va arăta sala Polivalentă ce se construiește în Turda.

Visul nostru de a avea o sală la standarde internaționale este tot mai aproape de împlinire.

Președintele clubului AHC Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac a vorbit despre noua sală „Turda Arena”, dar și despre când vom putea juca primul meci în noua locație.

Vom avea o nouă sală la Turda. Când vom putea urmări primul meci din sala „Turda Arena”?

Flaviu Sâsâeac: Visul multor generații de sportivi turdeni devine în sfârșit realitate. Turda Arena se va edifica în scurt timp și va deveni noua casă a handbalului turdean, dar și a celorlalte sporturi indoor, precum voleiul și baschetul, și nu numai. Din informațiile pe care le dețin, în acest moment, se lucrează la documentația necesară pentru emiterea autorizației de construire, iar din acel moment termenul de finalizare al sălii polivalente este de 18 luni. Practic, sezonul 2022-2023 ar urma să fie primul în care vom juca în Turda Arena.

S-a dus „o luptă” lungă pentru a avea o nouă sală. Cine sunt oamenii din spatele proiectului?

Flaviu Sâsâeac: Lupta nu s-a dus doar pentru a avea cu orice chip o sală polivalentă, ci pentru a avea o bijuterie de sală cu toate dotările și dependințele necesare ca să poată găzdui competiții sportive de cel mai înalt nivel, la mai multe categorii de sporturi, dar și pentru a putea fi valorificată și prin organizarea de alte activități, precum concerte muzicale, expoziții, târguri sau diverse alte evenimente atractive pentru comunitatea noastră.

Cine a stat in spatele proiectului? O echipa de specialiști din cadrul administrației municipiului Turda, în frunte cu dl primar Matei Cristian, care a avut la îndemână în negocierile multiple purtate cu autoritățile guvernamentale, rezultatele sportive excelente ale echipei de handbal Potaissa Turda, câștigătoare a Cupei Challenge în anul 2018 și multiplă medaliată în Liga Națională de handbal.

Municipiul Turda se află într-un proces de dezvoltare extraordinară pe toate planurile, iar în această strategie gândită pe termen lung, concepută și coordonată de primarul nostru, aflat în fruntea unei echipe profesioniste a executivului turdean și cu sprijinul Consiliului Local, sportul de performanță ocupă un loc important.

Edificarea sălii polivalente este doar o parte din planul gândit pentru Turda în materie de sport. Aceasta se completează cu proiectul bazei sportive destinată fotbalului ce se va face în colaborare cu Federația Română de Fotbal și totodată cu campusul sportiv ‘Academia Potaissa’, un complex sportiv asemănător cu ceea ce au marile cluburi din Europa, cu spații de cazare, restaurant, sală de antrenament, terenuri de volei, baschet, beach-handball, pista de atletism, etc.

În urmă cu ceva timp se vorbea de un meci cu Montpellier pentru inaugurarea noii săli. Mai rămâne „în picioare” acel meci?

Flaviu Sâsâeac: Daca va referiți la evenimentul sportiv care va avea loc la inaugurarea noii săli, cred că acesta poate fi organizat sub forma unui meci de gală cu o echipa de top din lume sau se poate organiza sub forma unui turneu cu echipe de anvergură.

Ați primit întrebări și de alte cluburi din țară despre modul în care s-a lucrat la acest proiect?

Flaviu Sâsâeac: Mai multe echipe s-au interesat de maniera în care s-a aprobat finanțarea acestui proiect și au demarat și ele inițiative în acest sens.

Una dintre entitățile cele mai interesate de construirea sălii polivalente, care ne-a și sprijinit cu adevărat în demersurile efectuate, prin președintele Alexandru Dedu, a fost Federația Română de Handbal.

Având și cele două săli de la Cluj Napoca, este posibil să avem parte de turnee internaționale importante în zona Turda – Cluj Napoca?

Flaviu Sâsâeac: Turda este un municipiu extrem de important în țară, situat în proximitatea Aeroportului Internațional „Avram Iancu”. Atât FRH, cât și Federația Europeană de Handbal, au în vedere în viitorul apropiat organizarea unor competiții internaționale majore ce pot fi găzduite în parteneriat de cele două săli din Cluj-Napoca și viitoarea Turda Arena. Avem promisiuni clare în acest sens.

Visul nostru, ca turdeni, este însă acela de a aduce în Turda Arena numele mari din handbalul internațional în meciurile oficiale din cupele europene. Va fi o împlinire deosebită să putem juca acasă în fața a mai mult de 3.000 de suporteri cu aportul de susținere al cărora vom putea câștiga trofee importante în reprezentarea comunității noastre.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: