Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a două persoane, un bărbat și o femeie, de 30 și 32 de ani, cercetate pentru operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, în formă continuată.
La data de 9 decembrie a.c., persoanele cercetate au fost prinse în flagrant delict, în municipiul Turda, în timp ce ar fi comercializat peste 500 de grame de substanță psihoactivă 2MMC, pentru 17.500 de lei.
În aceeași împrejurare, asupra femeii cercetate a fost găsit un plic, conținând aproximativ 8 grame de substanță psihoactivă, ce ar fi fost destinată vânzării.
De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada iulie – octombrie 2024, bărbatul cercetat ar fi procurat, deținut și comercializat aproximativ 400 de grame de substanță psihoactivă 2MMC, indisponibilizată pe parcursul administrării probatoriului.
La aceeași dată, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare la locuințele acestora, în județul Cluj, fiind ridicate substanță 2MMC, mai multe cântare de precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
Ieri, 9 decembrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea acestora, pentru 24 de ore.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă a persoanelor cercetate, pentru 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de suportul specialiștilor Biroului Criminalistic din cadrul Poliției Municipiului Turda, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și lucrătorilor Direcției Regionale Vamale Cluj.
Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
UPDATE:
”În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p, cu reținerea art. 202 C.p.p., admite propunerea formulată de PÎCCJ – DIICOT – ST CLUJ, prin referatul din data de 10.12.2024, emis în dosarul nr. 389/45/P/2024. Dispune arestarea preventivă a inculpatului MAGYARI CĂTĂLIN ADRIAN, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, în formă continuată, faptă prev. de art. 16 alin. (1) din Legea nr. 194/2011, cu aplic. art. 35 alin. (1) C. pen, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.12.2024, până la data de 08.01.2025 inclusiv.
Dispune arestarea preventivă a inculpatei BĂIEȘ ȘTEFANIA-MARIA, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, în formă continuată, faptă prev. de art. 16 alin. (1) din Legea nr. 194/2011, cu aplic. art. 35 alin. (1) C. pen, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.12.2024, până la data de 08.01.2025 inclusiv. Respinge, ca neîntemeiate, cererile de luare a unor măsuri preventive mai ușoare. Emite mandatele de arestare preventivă. Executorie.”, a fost decizia Tribunalului Cluj.
Mi se pare foarte grav să postați datele personale. O să luăm măsuri legale pentru asta.
Probabil ați vrut să postați pe portalul instanțelor, că acolo sunt ”datele personale”.
Dacă ați fi luat măsuri să nu distribuiți droguri, care e un lucru mult mai grav, poate era mai bine și nu erau arestați preventiv…
Până nu se schimbă legile, să le dea la traficanti ani grei de puscărie se vor distruge multe vieti… tinere…