Finanțiștii clujeni în grevă de avertisment timp de două ore

nello construct

Săptămâna trecută finanțiștii clujeni au făcut o grevă spontană timp de două zile, astăzi s-a trecut la greva de avertisment. Urmează ultima etapă a protestului, greva generală.

Astăzi timp de două ore angajații de la finanțe au fost în grevă de avertisment în intervalul orar 8-10. Potrivit acestora, activitatea de la ghișee nu a fost afectată.

Protestul încearcă să atragă atenția asupra  legiferării statutului finanțistului, în care angajații să fie remunerați corect, pe măsura importanței pe care o au în colectarea de taxe la bugetul de stat.

”Cerem protejarea locurilor de muncă și menținerea veniturilor membrilor Solidaritatea. Vrem să arătăm că prin actele normative elaborate de Guvern, vor dispărea mai multe locuri de muncă, iar veniturile angajaților Ministerului de Finanțe și ANAF și instituțiile subordonate urmează să fie reduse semnificativ prin eliminarea sau diminuarea mai multor sporuri.

Inflația a dus la diminuarea nivelului de trai, motiv pentru care considerăm necesară indexarea salariilor cu rata inflației”, a spus Sorina Lăcrămioara Tămaș, reprezentant AJFP Cluj, citată de cluj24.ro

În 11 august, ministrul Finanţelor Marcel Boloş a dat asigurări, în contextul protestului spontan al angajaţilor instituţiei, că toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile. Asta însă nu i-a liniștit pe sindicaliști.

Foto/cluj24.ro

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: