Filmul realizat de Marian Oprea a fost prezentat la TIFF (Foto + Video)

mbTiff

Marian Oprea, unul dintre cei mai vechi jurnaliști turdeni, a realizat filmul „Monumente și statui emblematice ale municipiului Cluj-Napoca”, un film după scenariul scriitorului Ioan Ciorca.

„Monumente și statui emblematice ale municipiului Cluj Napoca” s-a văzut în premieră duminică, de la ora 17:30, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Marian Oprea și scriitorul Ioan Ciorca au mai colaborat în două proiecte:

Prima colaborare

Prima colaborare a fost în 2018 la realizarea, în aceeaşi formulă, a scurtmetrajului documentar “Panteonul Transilvaniei şi Unirea”, un film realizat în anul centenarului Marii Unirii, care îşi propunea să aducă în actualitate personalitatea clujenilor care au avut legătură cu Marea Unire de la 1918 şi care îşi dorm somnul de veci în cimitirul cunoscut sub numele de Hajongard. Filmul a fost prezentat în ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Turda.

A doua colaborare

A doua colaborare a fost pentru realizarea materialului documentar “In Memoriam – Dr. Ioan Raşiu” – scurtmetraj documentar despre viaţa şi personalitatea avocatului turdean Ioan Raţiu şi importanţa acţiunilor sale pentru românii din Turda dar şi din Transilvania. Filmul despre Dr. Ioan Raţiu a fost prezentat în ediţia din 2021 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Turda.

„Filmările pentru “Monumente şi statui emblematice ale municipiului Cluj-Napoca” au început pe 25 februarie 2021 şi s-au încheiat pe 21 martie 2021, montajul filmului – realizat tot de Marian Oprea – fiind finalizat pe 4 iunie 2021, după care a avut loc vizionarea materialului documentar de către factorii de decizie care au hotărât ca filmul despre Cluj-Napoca să facă parte din programul TIFF 2021.” au transmis organizatorii.

sursă foto: Manuel Bălaj

Te rugăm să accepți cookie-urile YouTube pentru a viziona acest video. Acceptând, vei avea acces la conținutul video de pe canalul YouTube al TurdaNews, care este un serviciu oferit de o terță parte.

YouTube – politica de confidențialitate 

Dacă accepți, opțiunea ta va fi salvată și pagina se va reîncărca cu noile setări.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top