nello construct

Femeie din Câmpia Turzii, condamnată cu ”suspendare” pentru ucidere din culpă! Face 80 de zile de muncă în folosul comunității…

Accidentul în urma căreia a rezultat decesul unei persoane s-a produs pe drumul Luncani-Gligorești, în 21 septembrie 2020, la ora 16.47, după ce femeia din Câmpia Turzii nu s-a asigurat corespunzător la o intersecție, a intrat pe sensul opus, unde s-a lovit de un alt autoturism care circula regulamentar, iar pasagera din acest autoturism a decedat în urma impactului.

Inculpata și-a recunoscut fapta, a spus că regretă, motivând că probabil i-a intrat soarele în ochi și nu a văzut că vine un alt autovehicul pe sensul opus de mers. Așa că instanța i-a dat 1 an și 10 luni de închisoare, cu suspendare, motivând că și-a recunoscut fapta (situație în care se merge pe procedură simplificată, iar limitele pedepsei între 2-7 ani, pentru ucidere din culpă, s-au redus cu o treime, la 1 an și 4 luni – 4 ani și 8 luni).

De asemenea, a rămas fără carnet de conducere pentru o perioadă de 2 ani și trebuie să execute 80 de zile de muncă în folosul comunității.

”Infracţiunea de ucidere din culpă se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani, potrivit art. 192 alin. 2 C.pen. Întrucât inculpata a înţeles să se prevaleze în folosul său de prevederile art. 375 C.pr.pen., privind procedura simplificată, instanţa va da efect reducerii cu o treime a acestor limite de pedeapsă, obţinându-se noi limite, astfel noile limite de pedeapsă pentru infracțiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 2 C.pen. sunt închisoarea de la 1 an și 4 luni la 4 ani şi 8 luni.

Instanţa reţine comiterea faptei ca urmare a neasigurării în momentul schimbării direcţiei de mers, lipsa antecedentelor penale, vârsta tânără, atitudinea sinceră a inculpatei, starea medicală a acesteia, situaţia familială, integrată în scocietate, cu un loc de muncă. Pentru aceste considerente, instanţa va dispune condamnarea inculpatei la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare. În raport de natura şi gravitatea faptei, dar şi de persoana inculpatei, judecătorul cauzei concluzionează că aplicarea unei pedepse complementare este necesară, inculpata fiind nedemnă de a exercita funcţii publice sau implicând exerciţiul autorităţii de stat, din care să decidă în legătură cu soarta concetăţenilor săi și impunându-se interdicția dreptului de a mai conduce categoria de vehicul B (categoria de vehicul condus de inculpat cu ocazia desfăşurării activităţii infracţionale).

În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b şi lit. i din Codul penal va interzice inculpatei ca pedeapsă complementară dreptul de a fi alesă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce categoria de vehicule B, pe o perioadă de 2 ani. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b şi lit. i din Codul penal va interzice inculpatei ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi alesă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce categoria de vehicule B.

În ceea ce priveşte individualizarea judiciară a executării pedepsei, instanţa reţine incidenţa în cauză a dispoziţiilor art. 91 Cod penal, conform cărora se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii: pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani; infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsă închisorii mai mare de un an, cu excepția cazurilor prevăzute de art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare; infractorul își manifestă acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității; se apreciază de către instanţă că aplicarea pedepse este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

În cauză pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă este de 1 an şi 10 luni închisoare, inculpata nu este cunoscut cu antecedente penale și și-a dat acordul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității.”, a motivat Judecătoria Turda, în hotărârea luată ieri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: