Falsuri în Primăria Câmpia Turzii?! Se solicită demisia unui consilier local, acuzat că ar fi fost în spatele ”modificării” unor documente!

ionel isac tudorache

Consilierul local din Câmpia Turzii, Ionel Isac-Tudorache, a transmis o scrisoare deschisă prin intermediul căreia atrage atenția asupra unor falsuri care s-ar fi produs în Primăria Câmpia Turzii, cu privire la documentația de construire a unei case familiale, pe strada George Bacovia.

 

Ionel Isac-Tudorache (PSD) vorbește despre un consilier local, care are ”moralitatea îndoielnică care îl caracterizează, prin acțiunile administrative și nu numai, pe care le intreprinde cu atâta lejeritate, eludând legea”, menționând ulterior că are ”suspiciunea rezonabilă” că alesul local Mihail Pătruțiu (PNL) ”nu este străin” de unele falsuri care s-ar fi produs în Primărie.

În concret, Ionel Isac-Tudorache a prezentat dovezi privind modificarea unui certificat de urbanism, PUD-ul nefiind corespunzător cu cel aprobat în ședința Consiliului Local din 21 aprilie 2016.

”Am suspiciunea rezonabilă că, domnul Mihail Iuliu Pătruțiu nu este străin de această cauză, având în vedere natura funcției de președinte al Comisiei nr. 2 a Consiliului Local, posibile interese patrimoniale în ceea ce privește întocmirea memoriilor tehnice și nu numai pentru lucrările de construcții, avize energetice etc, în posibilă complicitate cu șeful de proiect pentru lucrarea de construcție amintită, firma SC Darhcad Proiect SRL și nu în ultimul rând cu ajutorul unor funcționari din cadrul serviciului UAT – Primăria municipiului Câmpia Turzii, au trecut la modificarea certificatului de urbanism, fără ca acesta să primească aprobarea Consiliului Local”, menționează consilierul acuzator, spunând că alesul liberal ar fi semnat memoriul tehnic la documentația schimbată.

Ce modificări susține consilierul PSD că s-ar fi făcut documentației PUD înregistrată sub numărul 7043 din 3 martie 2016, care a stat la baza HCL 77/21.04.2016:

  • a fost modificată pagina 2 a Certificatului de Urbanism nr. 23 din 12.02.2016, la regimul tehnic, din cum a fost la data aprobării HCL: din 3m față de dreapta în 3m față de stânga
  • a fost modificat memoriul tehnic aferent PUD din 3m față de vest, în 3m față de vest/est, memoriul aprobat în ședința Consiliului Local fiind altul (verificați materialele de ședința din data de 21.04.2016, pe ordinea de zi pct. 13), acela fiind și varianta finală pentru care s-au emis avize: mediu, sanitar, utilități etc
  • a fost modificată planșa cu reglementări urbanistice și înlocuită în documentație, planșă aprobată în ședința de Consiliu Local fiind cea care se găsește pe site la materialele de ședință ale Consiliului Local din data de 21.04.2016
  • a fost eliberată autorizația de construcție nr. 35/23.05.2016 pe baza modificărilor și substituirilor planșei și memoriului tehnic, modificări care au fost făcute în documentație după aprobarea PUD-ului prin HCL

”Mai mult, ca și cum nu ar fi fost destul, domnul Mihail Pătruțiu, în memoriul tehnic, își permite și semnează în locul altei persoane desemnată, să-și asume memoriul în ceea ce privește realizarea instalațiilor la obiectivul de construcție, casă familială. este regretabil, este de neînțeles ce se întâmplă, până unde poate să meargă acest consilier local, până când mai poate fi tolerat, având în vedere ușurința cu care eludează legea și nimeni nu vrea să vadă și să facă ceva”, susține consilierul Ionel Isac-Tudorache, care a menționat că a sesizat șeful serviciului UAT din cadrul Primăriei, Prefectura și, posibil, organele de cercetare penală.

După acuzațiile aduse, Ionel Isac-Tudorache îi solicită consilierului Mihail Pătruțiu să-și dea demisia din Consiliu Local.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top