Falimentul asiguratorului City Insurance: Dacă aveți o asigurare de acest gen, ce este recomandat să faceți?

242222539_6500142596670051_23250628758268317_n

Zilele trecute, asiguratorul City Insurance a fost declarat în faliment, nemaiputându-se încheia asigurări prin această firmă. Situația nu este una tocmai ușoară pentru persoanele care și-au încheiat diverse tipuri de asigurări prin intermediul acestui asigurator, care avea cele mai mici prețuri de pe piață.

Autoritatea de Supraveghere a Financiară a anunţat, vineri, că a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

Cei asigurați vor beneficia de despăgubiri prin Fondul de Garantare a Asiguraților, spun oficialii români.

”Avem convingerea că toţi asiguraţii cu poliţe încheiate la City Insurance vor beneficia, atunci când este cazul, de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraţilor. De asemenea, BAAR doreşte să dea încă o dată asigurări că, şi în această situaţie, va acţiona cu respectarea nu doar a legii, ci şi a celor mai înalte standarde de profesionalism şi eficienţă, fără bariere birocratice pentru a-şi îndeplini rolul său pe plan extern.

Ne exprimăm speranţa că, industria autohtonă a asigurărilor a ajuns la maturitatea, experienţa şi un nivel de reglementare prin care să poată trece cu bine peste efectele oricăror disfuncţionalităţi care pot apărea la un moment dat şi împreună cu implicarea de care autorităţile statului dau dovadă în acest moment, şi mă refer aici şi la cele două Ordonanţe de Urgenţă anunţate de către premier, avem certitudinea că putem gestiona acest moment într-un mod optim”, a declarat Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

City Insurance era principalul asigurator de pe piața de asigurări,cu un procent de circa 47% din asigurările RCA.

Sfat: denunțați asigurările la City Insurance

Florin Taloș, de la brokerul de asigurări Taloș Insurance din Câmpia Turzii, care cunoaște posibilele efecte care survin falimentului celor de la City Insurance, spune că persoanele care au astfel de asigurări ar trebui să le denunțe de urgență și să-și încheie asigurări la asiguratori solvabili.

”Pentru cei care aveti asigurari in valabilitate la City Insurance chiar daca legal politele raman valabile pana la expirare din experienta mea de peste 20 ani in asigurari va recomand pentru binele financiar al tuturor si in special al asiguratilor sa DENUNTATI de urgenta aceste polite in special pe cele obligatorii de raspunderi civile cum sunt in special RCA, CMR, MALPRAXIS, etc. Primul pas in acest demers este sa va incheiati o asigurare noua la o societate solvabila.

La fel si pentru asigurarile facultative cum sunt cele pentru LOCUINTE, CASCO, etc. unde singurii care au de suferit sunt asiguratii.

Pentru demersurile concrete sa va adresati persoanelor care v-au incheiat asigurarile.”, a spus Florin Taloș.

Efectul ieșirii de pe piață a City Insurance va genera o scumpire a polițelor RCA cu până la 20% plus majorări de contribuții pentru companiile rămase în piață, au declarat pentru Profit.ro mai mulți reprezentanți din industria de profil.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top