Facebook a căzut! Probleme cu WhatsApp, Messenger și Instagram! (UPDATE 4)

a-cazut-facebook

Platforma Facebook a căzut în această seară, atât în România, cât și la nivel mondial, conform unor raportări ale utilizatorilor. Probleme au și serviciile WhatsApp, Messenger și Instagram, care aparțin toate de Facebook.

”Problemele au început inițial cu aplicația Messenger a Facebook, acestea extinzându-se în decurs de câteva minute la întreaga platformă Facebook.

Site-ul de monitorizare Downdetector a înregistrat o creștere vertiginoasă a reclamațiilor privind probleme tehnice ale Facebook începând cu ora 18:00 seara.

Deocamdată nu este clar câte persoane și ce țări sunt afectate dar primele informații par să sugereze că este vorba de o cădere majoră.”, anunță HotNews.ro.

Vinerea trecută, Facebook a căzut din nou, dar pentru o scurtă perioadă.

Căderea Facebook a afectat traficul și audiența multor siteuri de știri, care se bazau cu preponderență pe accesările venite în urma unor articole distribuite prin intermediul rețelei sociale.

La Turda, în acest moment, sunt siteuri care au 0 (ZERO!) vizitatori simultani, iar majoritatea ajung la maxim 6 vizitatori simultan! TurdaNews este singurul site care are și vizitatori nativi, valorile de audiență fiind mai mari decât a celorlalte siteuri, în aceste momente, cu valori cuprinse între 10-60 ori!

UPDATE, ora 19.45:

”Defecțiunea ar fi localizată în unul din serverele companiei Amazon.”, menționează ziare.com.

Facebook a anunțat pe Twitter că există probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor sale. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, este mesajul Facebook.

UPDATE 2, ora 21.55:

Serviciile Facebook/WhatsApp/Messenger/Instagram sunt în continuare ”căzute”, la nivel mondial. Experți în securitate vorbesc despre mai multe variante, dintre care nu sunt excluse ”sabotajul” unor angajați sau un atac fără precedent la serverele celei mai mari rețele sociale din lume. Se mai vorbește despre o eroare de configurație sau despre exploatarea unei vulnerabilități a platformei.

UPDATE 3, ora 23.20:

”Jurnalistul Philip Crowther de la agenția internațională Associated Press citează o sursă din cadrul Facebook care afirmă că la sediul companiei domnește haosul deoarece ar fi căzut și toate canalele de comunicare internă.”, precizează HotNews.ro.

UPDATE 4, 5 octombrie, ora 00.40:

Serviciul WhatsApp a revenit marți, 5 iulie, în jurul orei 00.40. Este de așteptat ca și celelalte servicii (Facebook, Messenger, Instagram) să revină, treptat.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top