„Arta Acului la Cluj”, a cărei membră este și turdeanca Marcela Popa, cea care ține lunar „Atelierul de cusut și confecționat ii” la Cafeneaua Mămicilor din Turda, dezvoltă proiectul „Cămașa de Transilvania„, care înaintează cu pași repezi, iar documentarea detaliilor autentice este esențială.
În data de 15 martie 2025, „Arta Acului la Cluj” a explorat Muzeul Grăniceresc Năsăud, într-o experiență spectaculoasă.
Un schimb extraordinar de informații și noi descoperiri a artei tradiționale și a lucrului de mână extrem de valoros astăzi. Și s-a vorbit despre „Cămașa Transilvană”, proiectul de suflet al „Artei Acului La Cluj”, despre patrimoniul românesc, despre tradiție și autenticitate.
„Proiectul Cămașa de Transilvania înaintează cu pași repezi, iar documentarea detaliilor autentice este esențială pentru noi. Și unde altundeva să descoperim comorile tradiției dacă nu într-un muzeu? Vă invităm să descoperiți alături de noi frumusețea acestor piese de patrimoniu, prin detaliile cusute cu migală și suflet. Haideți să vizităm muzeele etnografice și să redescoperim comorile identității noastre„- ne spune Asociația Arta Acului la Cluj.
„Arta Acului la Cluj” ne și prezintă câteva din piesele de patrimoniu de o rară frumusețe, în imagini pe care le lăsăm aici, spre desfătarea inimii. Povești de iubire cusute cu fir roșu de mătase și nu numai, un dans al culorii și artei mâinilor de zână.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.