marian morar
m install
nello construct

PSD Turda are soluţii pentru criza economică

zamblau eugen

Invitaţi într-o emisiune electorală la Radio Transilvania, Ucu Faur şi Alexandru Cordoş, candidaţi pentru Camera Deputaţilor, respectiv Senatul României, au oferit câteva explicaţii legate de criza economică. Faur a explicat că la ora actuală singurul vinovat este guvernul şi politica externă dusă până acum.

 

Una dintre soluţiile oferite de pesedişti face referire la agricultură şi îmbunătăţirea mecanismelor acesteia. “Să nu uităm că Turda şi localităţile învecinate au o tradiţie în acest domeniu….poate voi fi acuzat de idei comuniste, dar în întâlnirile mele electorale am constatat că după 4 ani, în care puterea de dreapta a domnit, oamenii s-au plâns că o duc mai greu ca pe vremea lui Ceauşescu. Trebuie să găsim acele soluţii de scădere a preţului produselor alimentare pe deoparte iar pe de alta, de creştere a veniturilor populaţiei” spune Ucu Faur. Acesta a explicat în continuare discuţiile avute cu locuitorii din Ploscoş, care se arată nemulţumiţi de suvbvenţia primită de la stat, care nu ajunge decât pentru firma de intermediere a laptelui. Luâd în calcul preţul laptelui pe care acesta îl vinde cu 0,4 lei kg, iar în magazin se cumpără cu peste 1,2 lei, creşterea de 300% nu se justifică! Soluţia ar fi eliminarea intermediarilor prin intervenţia directă a statului: producătorul să vândă direct, fără aaalte societăţi care pun un adaos comercial enorm.

 

Nu se poate asigura ritmicitatea!

 

Având în vedere că la Turda încă mai există o importantă Staţiune de Cercetări Agricole, Ucu Faur alături de Alexandru Cordoş a gândit un proiect de repunere pe “rol” a staţiunii. “Staţiunea ar trebui să reprezinte un centru de colectare de produse agricole pentru aprovizionarea unor lanţuri de magazine, cât şi un centru bastion pentru cercetarea agricolă, prin crearea unor soiuri de plante recunoscute pe plan mondial. Trebuie să ne folosim puţinii specialişti care au mai rămas în agricultură…” este de părere candidatul pentru Camera Deputaţilor.

 

Agricultura ar fi singura soluţie pentru marea masă de oameni care se vor întoarce din străinătate, industia la ora actuală nefiind destul de productivă încât să ofere suficiente locuri de muncă. O bună metodă de-a atrage aceşti oameni, spun reprezentanţii PSD, fiind acei 25.000 euro primă de instalare, acordată prin cumpărarea de ferme în zona rurală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2