m install
petlinii
nello construct

Fără comisioane noi la bănci!

floris

Instituţiile financiare bancare şi nebancare nu vor mai avea dreptul să modifice comisioanele contractuale sau să introducă noi comisioane fără acordul clientului. Guvernul a decis interzicerea modificării comisioanelor stabilite prin contract şi interzicerea introducerii de noi comisioane pe parcursul derulării contractului fără acordul consumatorului.

În cazul dobânzii variabile, modificarea acesteia trebuie să fie făcută în funcţie de indici de referinţă ai pieţei independent de voinţa băncii, iar în contracte trebuie prezentată şi formula concretă în funcţie de care se modifică aceşti indici de referinţă. De asemenea, nu pot fi modificate clauzele contractuale referitoare la costuri fără acceptul expres al consumatorului, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. El a precizat că institutia va prelua atribuţia de control de la Banca Naţională a României în cazul legii creditului de consum şi al legii creditului ipotecar.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: