m install
petlinii
nello construct

Acuzaţii la adresa Bechtel: „Lucrările sunt de calitate slabă”

zamblau eugen
floris

Un grup de muncitori de la Autostrada Transilvania au trmis o scrisoare către mass media în care atrag atenţia asupra calităţii slabe a lucrărilor, care ar putea pune în pericol traficul pe viitoarea autostradă. Cei care au făcut dezvăluirile privind calitatea slabă a lucrărilor susţin că sunt fisuri şi crăpături în pilonii de susţinere şi în grinzile folosite la lucrările de artă!

În scrisoarea de protest se precizează că se folosesc grinzi la lucrările de artă fără încercarea acestora, cu acceptul consultantului Egis Route Scetauroute, situaţie care ar putea determina apariţia unor accidente după darea în folosinţă a autostrăzii! Ba mai mult, se susţine că această situaţie se datorează calităţii slabe a cimentului pe care-l folosesc cei de la Bechtel şi a materialelor din compoziţia sa.

„Urmare a nerespectării normativelor în vigoare la turnarea pilonilor aferenţi suprastructurilor, inginerii români au găsit multiple fisuri şi crăpături longitudinale, datorate unor contracţii puternice ale cimentului după turnarea acestuia, a armării necorespunzătoare a structurilor şi necorelării acestora cu tipul de beton utilizat, utilizării unor produse de calitate inferioară şi neprotejării corespunzătoare a structurilor după turnare, la lucrările de artă aferente tronsonului 2B, inclusiv a viaductului de peste râul Arieş, din zona localităţii Turda. Soluţia găsită de BECHTEL, de a remedia fisurile cu material de tencuială, este doar o soluţie estetică şi nu una inginerească”, se precizează în scrisoarea amintită.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: