fbpx

Evenimente

Septembrie 2020
LunMaMieJoiViSamDum
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Spectacolul „BabyBlues”

Duminică, 15 Decembrie 2019 la 19:00

Teatrul ”Aureliu Manea”, Piața Republicii nr. 52, Turda

Intrarea liberă!

Spectacol

Teatrul „Aureliu Manea” din Turda găzduiește duminică, 15 decembrie, ora 19:00, spectacolul „BabyBlues”, o producție a companiei Cultură’n Șură despre experiența de a fi mamă în societatea românească.

Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare printr-un mesaj la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin SMS la numărul de telefon 0730.959.793, menționând numele, data și numărul de locuri dorit.

Într-un decor minimalist, luminat cu multă măiestrie, îmbrăcate neutru, actrițele Lavinia Cosma, Florentina Năstase și Ana Turos interpretează o multitudine de personaje care colorează și animă scenă după scenă, dezvăluind publicului nenumărate fațete ale materninății.

„BabyBlues” este un spectacol-documentar dureros de cinstit și în același timp o sursă de bună-dispoziție: ai întâlnit și tu în parc babe băgăcioase care nu te lasă să-ți vezi de treabă, știi și tu vreo mătușă care „poate să deoache” sau vreun funcționar zeflemist care te-a făcut să te simți că-i irosești timpul prețios.

Spectacolul s-a născut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil - depresia post-natală și greutățile prin care trec mamele în societatea românească, și a reieșit un spectacol ca-n viață: plângi și-apoi râzi când îți amintești de ce-ai plâns cândva.

Scopul acestor reprezentații, dincolo de rolul de divertisment al teatrului este acela de a evidenția felul în care societatea se raportează la această afecțiune, sau mai bine zis, felul în care o ignoră.

Depresia post-natală afectează 1 din 7 mame. Reprezentația spectacolului „BabyBlues” face parte dintr-un turneu național.

Regia și dramaturgia Victor Olăhuț
Distribuție: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos
Interviuri: Alina Căprioară
Transcrieri: Adriana Sână

Parteneri: Teatrul „Aureliu Manea”, Viorica Smason Manea, Teatrul Studențesc Podul, Romania Educab, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Tur Cento Trans, Ark Media Advertising 

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate