marian morar
m install
nello construct

Trei candidaţi consideraţi a fi „pătaţi”

zamblau eugen

Agenţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia Pro Democraţia şi Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie au dat publicităţii „Ghidul alegătorului uninominal – partea I”. În ceea ce priveşte candidaţii din judeţul Cluj, din cei 9 prezenţi pe lista „pătaţilor”, 3 sunt candidaţi în zona noastră. Află cine sunt şi ce li se reproşează!

Vasile Soporan (PSD) – candidat pentru colegiul uninominal Câmpia Turzii.

„A fost recrutat de Securitate în 1991, când era elev de liceu. A colaborat până în 1979, arată CNSAS. Cât timp a fost prefect (2001-2004), Soporan a luat un teren în concesiune (Râşca), dar în 2006 Corpul de Control al Prefecturii Cluj a constatat că acea concesiune a fost făcută ilegal: preţ subevaluat, fără licitaţie, documentele încălcau unele prevederi legale.  Contractul de concesiune a fost anulat”, se precizează în documentul citat.

Minodora Luca (PD-L) – candidat pentru colegiul uninominal din zona montană.

„Migrator politic: PSD, PD, PSD, acum PD-L. Contestat, ca primar în Băişoara, de membrii composesoratului Muntele Băişoara, care au acuzat-o (inclusiv la Parchet) de vânzări ilegale de terenuri din composesorat”, se spune la adresa sa.

Avram Gal (PNL) – candidat pentru colegiul uninominal Câmpia Turzii.

„Migrator politic: PSD, PNŢCD, Forţa Democrată, PNL”, i se reproşează lui Avram Gal.

Demersul celor trei ONG-uri vizează  oprirea accesului în Parlament a unor persoane pentru care calitatea de deputat sau senator este folosită ca scut faţă de aplicarea legii, ori ca platformă de trafic de influență sau este, pur şi simplu, produsul oportunismului politic.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2