m install
petlinii
nello construct

Avioane Lokheed Martin vor ateriza şi pe aeroportul de la Luna

floris

Preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu, a declarat după întâlnirea cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin, că e posibil ca unele investiţii în bazele aeriene, necesare pentru ca acestea să fie operate de avioane de generaţiile patru sau cinci, să fie incluse în oferta acesteia. “Din evaluarea făcută de americani la principalele noastre baze aeriene, de la Kogalniceanu şi de la Turda, a rezultat că acestea corespund, cu mici investiţii”, a spus Canacheu.

 

Contactat telefonic de Radio Transilvania, lt.cdor Marian Dobre ofiţerul de presă al Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii a declarat că deocamdată nu s-a primit nici un act oficial şi nu se ştie nimic despre achiziţia avioanelor companiei Lockheed Martin pentru baza de la Luna „Oricum procedura este destul de greoaie, se face mai întâi licitaţia, apoi achiziţia” explică Dobre. “Analiza caracteristicilor tehnico-economice a celor mai performante avioane multirol este aproape de final, deocamdată identificându-se cinci tipuri care satisfac cerinţele operaţionale elaborate de Statul Major al Forţelor Aeriene, disponibile pe piaţă şi aflate în înzestrarea altor state membre NATO. Acestea sunt F-16 (producător Lockheed Martin, SUA), JAS-39 Gripen (producător SAAB, Suedia), Eurofighter Typhoon (produs de un consorţiu de firme din Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania), F-18 E/F (producător Boeing, SUA) şi Rafale (producător Dassault Aviation, Franţa)”, spun surse Mapn.

Intenţia Ministerului Apărării este ca avionul multirol să intre în înzestrare începând cu anul 2011. Cele mai optimiste propuneri primite privind termenele localizează în timp livrarea primului avion, la trei – trei ani şi jumătate ani de la semnarea contractului de achiziţie.

 

Ziua Porţilor deschise la Baza 71 Aeriană

 

Joi 23 octombrie toţi cei interesaţi pot vizita baza militară de la Luna. Ziua Porţilor Deschise, este o ocazie bună pentru curioşi să vadă cum arată “pe dinăuntru” unitatea militară. Comandorul Dobre a precizat că iniţial manifestarea trebuia să aibă loc pe 25 octombrie de Ziua Armatei dar în timpul săptămânii se aşteaptă mai mulţi vizitatori. Programul începe la ora 9 şi va ţine până la ora 12, persoanele interesate având ocazia să viziteze o expoziţie statică şi simulatorul de Mig 21.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: