marian morar
m install
nello construct

Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda va marca mâine Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane

zamblau eugen

Deşi data de 18 octombrie a fost desemnată de Comisia Europeană ca zi europeană de luptă împotriva traficului de persoane, fiind un pas important în acţiunea de prevenire şi combatere a traficului de persoane, Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda va marca mai devreme acest eveniment.

În judeţul Cluj, manifestarea se va derula simultan în Cluj-Napoca şi în Turda, printr-o serie de activităţi desfăşurate în şcoli şi zone publice, cu scopul de a sensibiliza publicul larg asupra fenomenului care, prin încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, distruge familii şi comunităţi din întreaga lume.

 

Titlul evenimentului „Traficul de fiinţe umane: E timpul să acţionăm!” evidenţiază necesitatea implementării de măsuri mai drastice, în egală măsură, la nivel naţional, European şi internaţional în vederea îmbunătăţirii rezultatelor obţinute în această luptă continuă împotriva traficului uman, prin eforturile susţinute ale tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu.

 

Cu ocazia marcării Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane, Fundaţia Raţiu pentru Democraţie împreună cu instituţiile colaboratoare şi partenere în lupta împotriva traficului de fiinţe umane va organiza joi orele 12:00 o conferinţă de presă. În cadrul conferinţei vor fi dezbătute următoarele tematici: cadrul legislativ al abordării tematicii de prevenire şi combatere a traficului de persoane şi al asistării victimelor (Legea 678/2001), instrumente şi rezultate în prevenirea traficului de fiinţe umane, serviciile de specialitate în domeniul traficului de persoane oferite de DGASPC. Pentru atingerea subiectelor propuse au fost invitate numeroase instituţii: Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Cluj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, D.I.I.C.O.T. Cluj, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Centrul Raţiu pentru Democraţie Turda, World Vision România, Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei – ARTEMIS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2