m install
petlinii
nello construct

Parcul central din Turda va fi reabilitat

floris

Cu toate că până acum au existat încercări timide de “resuscitare” a spaţiilor verzi, acestea nu şi-au dovedit eficienţa. Un exemplu este şi Parcul Tineretului din municipiul de pe Arieş, unde la ora actuală domină doar vechii copaci vopsiţi în diverse culori, câteva petece de iarbă şi câte un grup de flori risipit pe ici şi colo.

Potrivit spuselor viceprimarului Mircea Irimie (foto), se doreşte amenajarea câte unui astfel de spaţiu de recreere în fiecare cartier, urmând exemplul celui din Micro, recent deschis, investiţie care se bucură de succes. Reabilitarea parcului este un proiect de mare amploare ( să nu uităm suprafaţa de peste 40.000 m.p), dar cu siguranţă nu va rezolva criza spaţiilor verzi care există la Turda dar şi la nivelul întregului judeţ Cluj.

 

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care obligă autorităţile locale să asigure o suprafaţă de minimum 26 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor din zona urbană. Pentru a se ajunge la această suprafaţă propusă de Guvern, trecerea va fi graduală, respectiv până la data de 31 decembrie 2010 trebuie asiguraţi 20 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, iar până la 31 decembrie 2013, 26 metri pătraţi. La nivelul Uniunii Europene, suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor este de minimum 26 metri pătraţi, iar recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sugerează un minimum de 50 metri pătraţi pe cap de locuitor.

 

Dimensiunea suprafeţelor de spatii verzi de pe teritoriul localităţilor din România este mult sub nivelul acestor standarde europene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: