marian morar
m install
nello construct

Azi începe exerciţiul militar de la Luna

zamblau eugen

252 de militari americani şi 12 avioane de tip F16 aparţinând bazei de la Aviano, din Italia vor fi timp de 20 de zile oaspeţii aviatorilor de la Câmpia Turzii. Prezenţa militarilor americani la Baza Aeriana 71 „General Emanoil Ionescu” este prilejuită de un exerciţiu de instruire comun cu militari din Forţele Aeriene Române.

“Aplicaţia, denumită Viper Lance 08, se află la cea de-a treia ediţie şi va fi un exerciţiu bilateral româno-american. Primele două ediţii s-au desfăşurat la Baza de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, la ediţia din acest an participă peste 450 de militari, fiind un exerciţiu de instruire în comun. Piloţii din România şi cei din Statele Unite, se antrenează pentru desfăşurarea de misiuni de apărare aeriană şi interceptări, din partea americană sunt prezenţi 252 de militari cu 12 aeronave F16, aparţinând Bazei de la Aviano din ITALIA, iar militarii de la Luna sunt în număr de 200, utilizând pentru aplicaţie 4 avioane MIG 21 Lancer, în acelaşi timp asigurând şi capabilităţile de sprijin logistic pentru desfăşurarea acestei activităţi” a declarat pentru Radio Transilvania, lt. Cdor. Marian Dobre purtătorul de cuvânt la Bazei Militare de la Luna. Potrivit site-ului oficial al bazei aeriene americane de la Aviano, „aplicaţia demonstrează angajamentul Forţelor Aeriene Americane de a pregăti şi susţine aliaţii NATO şi de a întări relaţiile şi interoperabilitatea dintre Forţele Aeriene Americane şi cele române”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2