marian morar
m install
nello construct

Turda devine un adevărat şantier

zamblau eugen
floris

Potrivit infomaţiilor furnizate de administraţia publică, o serie de străzi vor intra în reparaţii în funcţie de fondurile primite de la structurile europene, dar şi din emisiunea de obligaţiuni către populaţie menite a aduce un “ban în plus” bugetului local. În cadrul primei conferinţe de presă organizate după alegerile din iunie 2008, executivul turdean a prezentat câteva dintre obiectivele administraţiei locale pentru perioada imediat următoare, printre acestea numărându-se şi reabilitarea infrastructurii din municipiu.

Vicerimarul Mircea Irimie a precizat că aproximativ 320 de miliarde de lei vor costa obiectivele propuse în lista de investiţii. “ Ulterior se va trece la selectarea băncii care va acorda împrumutul şi întreg dosarul va fi trimis Ministerului de Finanţe” spune Mircea Irimie.

Proiectele care urmează să fie finanţate din emisiunea de obligaţiuni sunt: relizarea şi modernizarea străzilor din Turda, o listă cuprinzând 40 km. de drumuri, complex sportiv şi sală polivalentă de 5.000 de locuri + bazin olimpic în zona străzii Stadionului, construirea unui bloc de locuinţe sociale de 70 apartamente.

Străzile care sunt incluse în aceast program de reabilitare sunt cele care au nevoie urgentă de reparaţii. “În acest moment zona Macilor, Tineretului, Panseluţelor, Lăcrimioarelor, Lotus cu aleile de acces 1 şi 2 sunt prioritare, urmate de străzile Teilor, Viilor, Izvor, Detunata, Luptătorilor, Primăverii, Ponorel, Frăsinetului, dar şi cele din Turda Nouă cum sunt – A.I.Cuza, Salinei, Călăraşi, Hotarului, Cucului, Ion Corvin, Gh.Bariţiu, DR.I.Raţiu, Bucovinei, urmate de Războieni, GH.Lazăr, Axente Sever, ŞT.O.Iosif, Romana, Castru Roman, Ion Rusu, Putna, Tudor Vladimirescu, Cânepişte, Bujorului, Miron Costin, Intrarea Atelierului, Intrarea Curbă, Strungarilor, Sticlarilor, Unirii, Zimburlui şi Lingurarilor, străzile Haţegului şi Grădinilor”, declară viceprimarul Irimie.

Administraţia publică turdeană va demera începând din această toamnă lucrări intense de reparaţii pe străzile menţionate, dar inconvenientele care pot să apară pentru şoferi dar şi pentru pietoni, vor fi mult diminuate deoarece ele se vor face etapizat, am primit asigurări de la primarul Tudor Ştefănie. Aşteptăm demararea acestora, apoi vom vedea…dacă are dreptate sau nu!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: