m install
nello construct

Elevii turdeni continuă în Germania pregătirea pentru situaţii de urgenţă

floris

12 elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Turda şi Liceul Teoretic "Alexandru Papiu Ilarian" din Dej participă, de joi până în data de 5 august, în Germania, la un atelier internaţional de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Timp de cinci zile elevii voluntari care participă la atelierul de pregătire pentru tineri din Germania, USAR'13, au luat parte la cursuri de pregătire, ateliere practice şi activităţi de relaxare menite sa-i apropie şi să-i provoace la dialog.

Împărţiţi în cinci plutoane mixate internaţional, cei 113 tineri din sase ţări au primit pentru a se antrena timp de o săptămână, zece autospeciale pentru intervenţie moderne, folosite în mod curent de echipele de intervenţie ale THW. Autospecialele nu sunt toate de producţie curente fiind date în folosinţă de cel mult un an, iar valoarea unei astfel de autospeciale se ridică la 280.000 euro.

Aceştia au inceput pregatirea practică in teren alaturi de instructorii proveniţi din toate organizaţiile prezente în acest proiect. Astfel echipele realizeaza timp de cinci zile, prin rotatie, urmatoarele tematici: cercetare-cautare-deblocare salvare, prim ajutor, salvari de la înaltimi, transportul persoanelor ranite si miscarea obiectelor grele. Tinerii sunt supravegheati de instructori constituiti in echipe mixte international Romaniei revenindu-i coordonarea atelierului de prim ajutor.

Anul acesta alături de specialiştii ISU Cluj au fost implicaţi mai mulţi parteneri: un medic şi un paramedic voluntar din cadrul SMURD Cluj pentru predarea temelor de prim ajutor şi asigurarea asistenţei medicale pe timpul atelierului, un specialist din cadrul SPJ Salvamont-Salvaspeo Cluj, profesori din cele două licee clujene şi un reprezentant al mass-media locale. Cei doisprezece tineri participanţi sunt elevi ai Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda şi Liceul Teoretic „Alexandru papiu Ilarian” din Dej.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: