m install
nello construct

Elevii din Câmpia Turzii sunt primii beneficiari de calculatoare venite de la Ministerul Educaţiei

floris

Primele 36 de calculatoare, dintre cele aproximativ 12.000 pe care le vor primi elevii clujeni din clasele a IX-a si a X-a, din ordinul Ministerului Educatiei, Cercetării şi Tineretului, au sosit deja la Grupul Şcolar „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii. Finanţarea pentru aceste calculatoare este asigurata de la MECT, iar un astfel de calculator costă aproximativ 400 de euro.

Elevii vor putea folosi calculatoarele la domiciliu, până la finalizatea studiilor, când le vor returna unităţilor de învăţământ în care au studiat. Calculatoarele pentru elevi trebuie să sosească în scolile clujene până în luna februaruie a anului 2009.

 

Conform purtatorului de cuvant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Anca Radu, în judeţul Cluj, 5.982 de elevi sunt înscrişi în acest moment în clasa a IX-a, iar 6.032 învaţă în clasa a X-a. Programul este finanţat şi din bugetul pentru anul 2009 şi a fost aprobat printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, în şedinţa din data de 19 noiembrie. Sumele necesare pentru achiziţionarea de calculatoare tip desktop se asigură de la bugetul de Stat, iar banii vor fi acordaţi unităţilor de învăţământ pe baza unui contract de achiziţie publică de produse, încheiat în acest an.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: