Elevii de la Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii, prezenți la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021

noaptea-cercetatorilor

Vineri, 24 septembrie, se dă startul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, care face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

45 de elevi de la Liceul Teoretic Pavel Dan din Municipiul Câmpia Turzii vor prezenta experiențe și activități interesante la acest eveniment.

“Noaptea Cercetatorilor Europeni” este un proiect inițiat de Comisia de Cercetare a Uniunii Europene în anul 2005 și care se desfășoară în aceeași zi pentru toate țările membre și afiliate, cu scopul de a promova știința și cercetătorii în randurile publicului larg.

De la prima ediție și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul a atras peste 1.6 milioane vizitatori la ediția din 2019 și peste 2.3 milioane în 2020.

Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 29 țări, pe 24 Septembrie 2021. Peste 400 orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.

Evenimentul fizic din 24 are loc la București, dar pe 25 Septembrie 2021, între orele 12:00 și 20:00, vor fi prezentate online, pe pagina de Facebook , cele mai interesante ateliere ale cercetătorilor din Câmpia Turzii, precum și din celelalte orașe participante la Noaptea Cercetătorilor Europeni România.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top