m install
nello construct

Elevii de la Liceul Teoretic Liviu Rebreanu au sărbătorit în avans Ziua Culturii Naționale

floris

La Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda, Ziua Culturii Naționale, care este marcată astăzi pe 15 ianuarie, a fost celebrată în avans.

În perioada 9-15 ianuarie 2024, cadrele didactice în colaborare cu biblioteca liceului și elevii, au sărbătorit Ziua Culturii Naționale printr-un vast program ce a cuprins: audiții și lecturi colective din lirica eminesciană, expoziții de carte, prezentări și alte activități interactive.

Ziua Culturii Naționale, 15 Ianuarie e un moment de sărbătoare națională și recunoaștere a valorilor culturale care ne definesc ca și popor.

Anul acesta se împlinesc 174 de ani de la naşterea poetului, cel care, potrivit lui Garabet Ibrăileanu, a reprezentat un „eveniment aproape inexplicabil în literatura noastră” şi „care a creat pe de-a-ntregul limba poeziei românești”.

Considerat un geniu al literaturii române, Mihai Eminescu a lăsat moştenire un corpus impresionant de opere literare, caracterizate prin profunzimea gândirii, originalitatea exprimării şi sensibilitatea artistică. În opera sa, Mihai Eminescu a ilustrat într-un mod unic frumusețea limbii române, promovând identitatea culturală şi tradițiile naționale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: