nello construct

Elevii de la CNMV Turda și Școala Ioan Opriș au fost implicați în activitatea ,,Laternenfest”

O sărbătoare germană a fost marcată și la Turda de elevii de la CNMV și Școala Gimnazială Ioan Opriș.

În data de 11 noiembrie, în fiecare an, tradiția germană ni-l aduce în prim-plan pe Sankt Martin (Sfântul Martin), ce a luminat prin bunătate, milostenie, precum și prin grija față de cei nevoiași.

Pentru a marca această zi și în spațiul turdean, fiind o sărbătoare foarte îndrăgită de copii prin prisma luminii și a veseliei pe care le înglobează, elevii din cadrul Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda și elevi ai clasei a V – a B de la Scoala Gimnaziala Ioan Opris, Turda au participat în avans la o activitate cultural-artistică intitulată ,,Laternenfest”.

„Aceștia, coordonați de către doamnele profesoare Feneșan – Steiner Brigita Maria și Pogăcean Maria au pornit într-o procesiune luminată de lampioanele pe care le-au confecționat chiar ei și însuflețită de cântecele specifice, pe care le-au cântat cu mult entuziasm.

Apoi, într-un scurt popas, elevii au savurat dulciurile și ceaiul, toate pregătite cu mult drag, iar la final, au pornit cu toții spre sala festivă, unde au ascultat cu atenție povestea Sfântului Martin, astfel încât să răspundă cât mai corect la întrebările concursului de tip Kahoot. Au fost și premii, bineînțeles!

Alese și calde mulțumiri diriginților Rotaru Monica, Mărginean Călin, Străjescu Mariana și Ienei Maria, care au contribuit la organizarea acestei activități” transmit reprezentanții CNMV Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: