Elevii de la CNMV în finala Festivalului Internaţional de la San Remo!

Un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Turda, care au participat la preselecţia organizată în vederea participării la Festivalul internaţional de dans pentru şcoli de la Sanremo, Italia, a fost admis în finala ce se va desfăşura între 18 şi 22 martie 2009. Sunt puţine situaţiile în care sunt selecţionate două echipe din aceeaşi instituţie de învăţământ; a fost admisa o formaţie care a pregătit dansul franţuzesc can–can, şi o alta, care a interpretat un dans arab.

Programul alcătuit pentru elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” este coordonat de doamna profesoară Cristina Moldovan, iar de pregătirea dansatorilor se ocupă doamna profesoară Diana Miron.

 

Acest concurs este cel mai important festival mondial al creativităţii din şcoli, mediat în lumea întreagă, pe canale terestre şi prin satelit. Aflat acum la cea de-a 11-a ediţie, el a reunit, în anul precedent, elevi din 53 de şcoli ale lumii. Festivalul se desfăşoară sub egida Parlamentului European, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Italiene, al Consiliului de Miniştri, Ministerului Educaţiei, Ministerului Tineretului, Ministerului Dezvoltării Economice, Ministerului Mediului, Ministerului Apărării, Departamentului Pentru Politici Publice, Departamentului pentru Drepturile Omului, Ministerul Transporturilor, UNESCO şi Comitetul Pentru UNICEF.

 

Participă şcoli patronate de Ministerul Educaţiei din ţările aplicante, în urma selecţiei şi calificării în finală. Principalele obiective ale acestui festival vizează punerea în valoare a angajamentului elevilor şi a rezultatelor obţinute de ei sub îndrumarea profesorilor superior motivaţi, precum şi de a face publice aceste rezultate pe plan internaţional; stabilirea de contacte între profesori, elevi şi directori din şcolile lumii, pentru a le facilita schimbul de vederi culturale şi a stimula solidaritatea între ţări şi popoare. „Prin obiectivele lui, este un festival care încurajează competiţia şi performanţa, făcând posibilă promovarea în lume a şcolii, oraşului, ţarii noastre, a standardelor învăţământului românesc. El este, totodată, o şansă de a demonstra calităţile umane şi creative ale poporului român, precum şi achiesarea la principiile europene de convieţuire şi comunicare, de civilitate şi respect pentru semeni”, se precizează în comunicatul primit pe adresa redacţiei.

 

Dar iată echipele:

CAN CAN: Oaidă Geanina Cristina, Pop Irina Alexandra, Moldovan Daniela, Suciu Paula, Greţa Andra Lavinia, Şamoca Teodora Maria, Ioaniciu Ioana Maria, Moldovan Ioana Maria.

Comentarii

ULTIMELE articole: