Elevi în stradă?

nello construct

Câteva mii de elevi clujeni sunt în pericol să rămână în stradă din cauza că şcolile în care învaţă au fost revendicate. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, mai mult de 50 de clădiri şcolare au fost retrocedate în ultimii ani. În multe dintre acestea cursurile se desfăşoară datorită îngăduinţei proprietarilor.

În schimbul unei chirii lunare, noii proprietari permit şcolilor să-şi continue activitatea. În ultimii ani, mai mult de 50 de scoli au fost retrocedate vechilor proprietari, cu precadere culte bisericeşti, a declarat presi clujene Peter Tunde, inspector şcolar în cadrul ISJ. Pentru multe dintre aceste şcoli, termenul de cinci ani pe care acestea îl aveau pentru a elibera clădirea retrocedată va expira în urmatorul an, iar pentru altele termenul chiar a expirat, riscând evacuarea în orice moment. La începutul acestui an, Guvernul a alocat judeţului Cluj 2,2 milioane de lei pentru a răscumpăra Liceul „Pavel Dan” din Câmpia Turzii, Şcoala din Feldioara şi Grădiniţa cu Program Prelungit din Turda.

 

La Liceul Pavel Dan lucrurile au fost ceva mai complicate. Suma alocată de la Guvern s-a dovedit a fi insuficientă, din motiv că proprietarul de drept a ridicat preţul clădirii iar autorităţile nu dispuneau de fonduri suficiente pentru a cumpăra locaţia respectivă. Cu toate acestea, primarul Municipiului Câmpia Turzii, ing. Ioan Vasinca a semnat în data de 13 noiembrie anul curent, în faţa notarului public – Lujerdean, contractul de vânzare-cumpărare a terenului în suprafaţă de 4.500 mp şi a imobilului vechi de la Liceul Teoretic Pavel Dan, ce au fost retrocedate în anul 2006  doamnei Stipcz Ecaterina.

 

Imobilul a fost achiziţionat de către Primărie cu suma de 326.000 EURO. Achiziţionarea a fost necesară pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului de învăţământ, în clădirea respectivă funcţionând câteva clase.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: