EDO GARAGE: Când și cum facem schimbul de ulei!

ULEI

EDO GARAGE a dat drumul la campania de informare “Ai grijă de mașina ta”. Azi, schimbul de ulei.

Schimbarea uleiului reprezintă una dintre cele mai importante operațiuni de întreținere a autovehiculelor. Trebuie facută obligatoriu o dată pe an sau la fiecare 10-15.000 km parcurși, conform recomandărilor producătorului de autovehicul sau în funcție de regimul de utilizare.

Trebuie ținut cont că atunci cand vorbim de mentenanță, siguranța trebuie pusă pe primul loc. Compromisurile nu trebuie făcute aici!

Dacă utilizarea zilnică presupune trasee scurte in condiții de trafic aglomerat, motorul este suprasolicitat și necesită schimbarea mai frecventă a uleiului. Citiți manualul de intretinere care poate avea recomandări de utilizare normală și de utilizare in condiții severe.

CE TIP DE ULEI SĂ FOLOSESC?

Alegerea nu este atât de ușoară precum pare. Trebuie intâi consultată cartea tehnică sau manualul de întreținere al autovehiculului. Aici găsim informații despre tipurile de uleiuri pe care le puteți folosi însă, de cele mai multe ori, producătorul recomandă mai multe uleiuri, cu diferite grade de vâscozitate. Cum alegem, totuși? Este bine să consultați specialiștii EDO GARAGE care vă vor recomanda un ulei in funcție de VIN-ul (Vehicle Identification Number sau seria de șasiu) autovehiculului și regimul de funcționare sau de sezonul pentru care se pregătește autovehiculul. Vara se folosesc uleiuri mai groase dar dacă se rulează tot anul cu un singur schimb de ulei, atunci trebuie folosit un ulei mai subțire.

Daca aveți un buget limitat puteți alege un ulei convențional sau semi-sintetic însă trebuie să știți că cel mai ridicat grad de protecție îl oferă un ulei full-sintetic.

oil_chart

TREBUIE SCHIMBATE ȘI FILTRELE?

Categoric da!

Filtrul de ulei trebuie schimbat obligatoriu odată cu schimbarea uleiului pentru evitarea degradării rapide a uleiului proaspăt înlocuit. Neînlocuirea filtrului de ulei poate duce, de asemenea, la uzura motorului, scăderea presiunii uleiului și la un consum mai mare de combustibil. Pe lăngă filtrul de ulei se recomandă schimbarea filtrelor de combustibil, de aer și de polen. Înlocuirea uleiului de motor și tuturor filtrelor este obligatorie pentru asigurarea unei protecții optime și a unei longevităti superioare a vehiculului dumneavoastră.

Filtrul de combustibil indepărteaza impuritățile din combustibil, protejând sistemele sensibile ale motorului, precum pompa de injecție sau injectoarele.

Filtrul de aer protejează împotriva prafului și a impurităților din atmosferă, prevenind uzura și deteriorarea componentelor electronice ale motorului. La fiecare aprox. 15.000 de km, filtrul de aer al mașinii reține din aerul aspirat o cantitate de pănă la 1,5 kg de praf! Rolul filtrului de aer este tot de a proteja uzura motorului prin absorbția particulelor de praf prelungind astfel durata sa de funcționare.

Filtrul de polen are rolul de a elimina o mare parte a prafului , polenului, noxelor și bacteriilor ce pătrund în habitaclu, protejând sănătatea pasagerilor și a copiilor în special. Este indicată schimbarea filtrului de habitaclu la fiecare 5.000 km, în special primăvara datorită acumulărilor de mizerie și umezeală din sezonul toamnă/iarnă. Pe lăngă aspectul legat de sănătate mai contribuie și la confortul și vizibilitatea șoferului, filtrele uzate au ca efecte, mirosul neplăcut și aburirea geamurilor în special în zilele cu umiditate crescută.

CAT COSTA SCHIMBUL DE ULEI?

Un schimb de ulei, la EDO GARAGE, costă intre 115 și 230 la grupul VAG(Volkswagen,Audi, Skoda,Seat), Opel, Ford, Fiat, Dacia, Renault,etc. .

Ne găsești la 0722-579.797

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top