apartamente campia turzii
nello construct
m install

Ultimele știri:

Ecouri după Festivalul Concurs „Cântec de pe-al nostru plai” din Petreștii de Jos

Sîmbătă, 5 octombrie 2024, așa cum anunța TurdaNews, a avut loc la Căminul Cultural Petreștii de Jos, Festivalul Concurs „Cântec de pe-al nostru plai”, organizat de Școala De Muzică Populară „Story Music” din București, coproducător Primăria și Consiliul Local Petreștii de Jos.

Turda a fost reprezentată foarte frumos și copiii noștri au adus acasă premii importante. Astfel Daria Șipoș a câștigat premiul întâi la secțiunea 12-14 ani Muzică Populară, cu cântecul „Țarina Moțească” iar Alexandru Greța a câștigat trofeul la categoria 12-14 ani, Folclor, cu piesa „Faceți-mi loc  și cărare”  și premiul II la secțiunea doină-baladă cu „Sara Bună Bade Ioane”.

Ei… dar lucrurile nu se opresc aici pentru că adevărata surpriză vine acum. Câștigătorul MARELUI TROFEU la toate secțiunile „Festivalului Concurs Cântec De Pe-al Nostru Plai” este… Octavian Popa.

Unii Oameni rămân tăcuți, cu premiul în mână, nederanjând pe nimeni, deși au adus o minunată contribuție Artei și Culturii. De aceea am vrut să știu neapărat cine este Octavian Popa.?! 

Octavian Popa este solist balerin al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, unde dansează cu dăruire, însă mi-a spus fără doar și poate că muzica este Prima Dragoste. Artist desăvârșit, Octavian Popa cântă de mic, iar vioara a fost și este refugiul său. A studiat mereu muzica dar viața avea să îl trimită spre balet astfel că în anii liceului s-au produs schimbări frumoase.

„Am avut ocazia în clasa a X-a, să vin la Olimpiada Națională De Coregrafie chiar la Cluj. Impresia pe care mi-a lăsat-o atunci Școala De Coregrafie Din Cluj și Opera din Cluj a fost cea a două Temple, în fața cărora te apleci, te închini și mulțumești că există. Așa că după terminarea liceului am venit aici și fără să am vreo speranță sau gând, am fost angajat la Opera Maghiară iar după 2 ani la Opera Națională Română. Cât noroc”! 

S-au scurs între timp 20 de ani însă Octavian Popa a continuat să cânte cu vioara de gât cum îi place să spună și această muzică e Folclor! Cumva familia lui e de peste tot din țară, trăiește în Ardeal, cu buletin de Turda, asta mi-a plăcut maxim și acum simte că îl atrage Jazzul. Și pentru că prima dragoste nu se uită niciodată, nu-i așa, a început să studieze din nou complexitatea muzicii, calitatea excepțională vocal-interpretativă a marilor interpreți ca Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Perry Como, Dean Martin, precum și  Mozart, Bach, Ceaikovshi, Prokofiev, Enescu.

Nu a renunțat la muzică niciodată deși este solist balerin pe scena Operei Române din Cluj-Napoca și a subliniat: „Nu am să mor dansând ci mai probabil îngânând vreun cântec”.

Așa se face că în cadrul Festivalului Concurs „Cântec de pe-al nostru plai” a obținut MARELE TROFEU pentru toată prestația, participând la Doină-Baladă și la muzică ușoară. Piesele interpretate sunt „Balada haiducului Bojota” și „My Way”.

Rolurile sale în calitate de solist balerin au fost:

  • Mikis Teodorakis Zorba-Zorba,
  • Don Jose – Carmen, Bizet
  • Spărgătorul De Nuci – P. I. Tceaikovski, Regele șoarecilor
  • Omul Nopții – T. Jarda, Lucefărul De Ziuă
  • Rothbart – Lacul lebedelor, Tceaikovski
  • Șahul-Sheherezade, Korsakov
  • Hans-Giselle, A.Adam
  • George Duval-de la Marquerite
  • Studentul Mandarinul – Mandarinul Miraculos, B. Bartok
  • Vânătorul – Albă ca Zăpada, H. Bella.

În prezent dansează la Opera Națională Cluj, însoțit mereu de muzica pe care o poartă în suflet. Pentru că muzica râmâne Prima Dragoste, pentru că fără muzică nu se poate. Așa, cu vioara atârnată de gât! 

Îl felicităm din toată inima pe Octavian Popa pentru activitatea sa și pentru Marele TROFEU al Festivalului Concurs, „Cântec de pe-al nostru Plai și ne vedem la Operă”!

Urmărește-ne pe:
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 78 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Verified by MonsterInsights