m install
nello construct

ECO – Câmpia Turzii sau un mediu mai curat

floris

Colectarea selectivă a deşeurilor a fost până acum doar o teorie. Dar iată că cel puţin la Câmpia Turzii, un proiect menit a menţine mediul mai curat, devine realitate! Astăzi începând cu ora 11, în cadrul unei conferinţe de presă a fost prezentat proiectului „ECO Câmpia Turzii – sistem de colectare selectivă a deşeurilor.

“ECO Câmpia Turzii” este un proiect de investiţii pentru realizarea unui sistem complet, eficient, simplu şi durabil de gestionare a deşeurilor comunitare pentru localitatea Câmpia Turzii. Proiectul are ca scop creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor, reducerea volumului de deşeuri depozitate, a generării de deşeuri biodegradabile, a reducerii cantităţii de deşeuri depozitate necontrolat şi a impactului depozitelor de deşeuri asupra mediului. Acesta este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Phare 2004 Coeziune economică şi socială “Schema de investiţii pentru proiecte mici de gestionare a deşeurilor”.

 

Potrivit şefului compartimentului de Intergare Europeană, Rodica Mazăre, din cadrul Primăriei Câmpia Turzii, totalul costurilor eligibile ale proiectului sunt de 719.898,00 Euro din care 74.250,16 Euro va fi contribuţia locală a Consiliului Local Câmpia Turzii. Prin intermediul proiectului va fi realizat un sistem de  colectare separată a deşeurilor în containere şi pubele ecologice în punctele de colectare special amenajate. Cu ajutorul unei autogunoiere, deşeurile vor fi transportate spre staţia de sortare. După care se va trece la realizarea sistemului de sortare a deşeurilor, în cadrul căruia e prevăzuta o staţie de sortare dotată cu utilaje şi echipamente specifice, realizarea unei campanii de comunicare, informare şi publicitate, urmată de pregătirea personalului care va opera sistemul şi punerea în funcţiune a sistemului implementat. Proiectul este în faza de implementare, s-au organizat procedurile de achiziţie, urmând a se încheia contractele. Execuţia lucrărilor de construcţie va începe în luna septembrie, şi se va desfăşura pe o perioadă de 3 luni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: