nello construct

După tigrul platanului, alte „gângănii” îi supără acum pe turdeni! Ploșnițele marmorate!

Zilele trecute semnalam o adevărată invazie a tigrului de platan la Turda. Acum alte gângănii la fel de supărătoare îi deranjează pe turdeni

Este vorba despre ploșnița marmorată sau ploșnița puturoasă cum i se mai spune, care se găsește mai peste tot.

Pe pereții caselor, intră pe geam, dar sunt atrase în special de spațiile verzi.

Și la Cluj-Napoca au fost semnalate ploșnițele marmorate iar clujenii se plâng că nu mai pot ține ferestrele deschise la apartamente, insectele năvălind efectiv peste tot, iar balcoanele sunt pline. Aceștia cer o intensificare a campaniilor de dezinsecție.

Aceste insecte sunt foarte periculoase pentru plante și deranjante pentru oameni, din cauza mirosului neplăcut pe care îl emană.

Prezența lor în număr mare poate cauza alergii, în special la animalele domestice, mai ales când își declanșează „apărarea chimică”.

Ploșnița cerealelor sau gândacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys), o insectă originară din Asia de Est, a invadat de câțiva ani orașele europene, iar pe măsură ce se apropie iarna vedem că încearcă să ni se strecoare în case și să se pună la adăpost. De o mărime considerabilă pentru o insectă (cca 2 cm), de culoare în general cenușiu-maronie (sau verde, dacă sunt insecte tinere), gândacii se înghesuie pe la tocurile ferestrelor, în fisuri din pereți, doar-doar găsesc un loc călduț pentru iarnă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

5 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: