După ce drumurile li s-au despărțit, acum se ”atacă” reciproc! Ziar 15 Minute și Refleqt Media, conflict direct!

După ce jurnalistul Ovidiu Bucur a părăsit Ziar 15 Minute, renunțând și la cele 15% deținute în două societăți al căror acționar majoritar era Gabriela Cărtuță, tensiunea între cei doi a început să fie evidentă. 

 

Pe de o parte, audiența înregistrată de Ziar 15 Minute a suferit în mod vizibil, siteul ajungând de la audiențe de peste 30.000 de ”unici” pe lună, la 7.000 de ”unici” în luna februarie 2018.

Gabriela Cărtuță l-a acuzat pe Ovidiu Bucur că promova doar subiecte pentru cei ”dornici de senzațional, de scandaluri și de can-can”, lucru cu care ea nu este de acord.

”Dat fiind faptul că în tot acest timp, personal, am intervenit prea puțin în linia editorială, a venit timpul să dau o nouă ” față” ziarului nostru. Astfel că, vom readuce în fața voastră rubrici mai vechi cum sunt “Badea Ion” și ” Omul din spatele imaginii”, rubrici care au avut în urma cu 8-9 ani un real succes, dar vom aduce și rubrici noi precum ” Bulina albă”, rubrică în care veți găsi tot ceea ce s-a realizat bun și constructiv în zona noastră și anume în Turda, Câmpia Turzii și în comunele limitrofe. Deasemenea veți putea găsi articole care să trezească spiritul civic în noile, dar și-n mai vechile generații și vom deschide un concurs surpriză pentru voi.

Poate că, așa cum spuneau anumite voci, vom pierde din cititori, dar poate vom câștiga alții, iar cei dornici de senzațional, de scandaluri și de can-can, cu siguranță nu ne vor citi pe noi, a fost reacția Gabriele Cărtuță, în luna februarie 2018, în plină scădere a audienței siteului Ziar15Minute.

Pe de altă parte, Ovidiu Bucur și-a construit un nou proiect, care-i aparține 100%, respectiv RefleqtMedia, însă a constatat că fosta sa parteneră încă îi folosește ”imaginea” pe rețelele de socializare, motiv pentru care a izbucnit.

„Eu n-am părăsit ziarul 15 minute de bun ce era, ci pentru că mi-am dat seama că nu are niciun viitor și că îl car în spate de mai bine de 5 ani. De altfel, s-a și văzut în materie de trafic, diferența dintre RefleqtMedia și ziarul la care am lucrat până în ianuarie. Am luat legătura cu cei de la 15 minute pentru a le cere să șteargă imaginea mea de la echipa redacțională, iar aceștia refuză cu nesimțire.”, spune Ovidiu Adrian Bucur, într-o postare al cărei titlu este ”Un ziar care trăiește în trecut nu are ce căuta în viitor”.

Unele voci susțin că cei doi au pus la cale această ”ceartă”, pentru a putea încasa mai mulți bani de la administrațiile locale, prin mai multe firme, în condițiile în care ambele siteuri nu au audiențe semnificative.

Comentarii

ULTIMELE articole: