216080617 1933780440131012 7256884949578763771 n

După ce au vrut să desființeze cluburile sportive performante din Turda, cei de la USR-PLUS vin cu o propunere care să le mai spele din imagine

Consilierii USR-PLUS Turda au anunțat că au depus un proiect de hotărâre prin care se dorește accesul liber al publicului, pe terenurile sportive ale școlilor, în afara orelor de curs, la sfârșit de săptămână și în perioada vacanțelor școlare.

”Astăzi, 14 iulie 2021, consilierii locali USRPLUS Turda, Gabriela Blăniță, Andrei Suciu și Adrian Teban, au depus la secretariatul Consiliului Local proiectul de HCL privind accesul publicului în curțile instituțiilor de învățământ, în vederea practicării activităților recreative și sportive, în afara orelor de curs, la sfârșit de săptămână și în perioada vacanțelor școlare. Curtea școlii a fost dintotdeauna un spațiu al siguranței, în care copiii și tinerii pot să-și petreacă timpul liber, să socializeze și să practice diverse activități sportive, cu beneficii evidente pentru sănătatea lor psihică și fizică.

Sperăm ca proiectul să ajungă cât mai repede pe ordinea de zi a Consiliului Local și să fie susținut de toți consilierii locali”, a precizat USR-PLUS Turda.

Singura ”problemă” e că aleșii USRPLUS nu s-au documentat suficient (probabil din acest motiv nici nu au prezentat proiectul de hotărâre integral, doar titlul) pentru acest demers.

Dacă ar fi făcut-o, atunci știau că un coleg de partid de-al lor din Parlament a inițiat un proiect de modificare a legii, exact în sensul invocat de consilierii USR-PLUS Turda! Este vorba despre Legea educației fizice și sportului nr.69/2000.

”Am depus săptămâna asta un proiect de lege ce permite accesul copiilor și adulților pe terenurile de sport din curtea școlilor și a cluburi sportive școlare și universitare și totodată dreptul de a le folosi gratuit, cu condiția respectării programului de activități. 

Am mai precizat că unitățile de învățământ să elaboreze în termen de șase luni regulamente proprii cu privire la orarul și maniera în care se face accesul în incinta bazelor sportive proprii.

În acest fel, va exista o predictibilitate în ceea ce privește calendarul de acces, și de asemenea o serie de drepturi și obligații pentru cei care vor utiliza instalațiile sportive ale unităților de învățământ. 

O abordare corectă, civilizată, în spirit european. Iar exemplele de bună practică, ne arată că costurile cu paza, cu siguranța bazei materiale, cu stabilirea unui calendar sunt neglijabile în raport cu beneficiile care sunt uriașe. 

În timp, curtea școlii și bazele publice sportive trebuie să redevină acel loc sigur unde ne putem trimite copiii să se joace, să învețe să bată mingea, să descopere ce înseamnă spiritul de echipă, victoria, eșecul.”, spunea deputatul USR-PLUS, Tudor Pop, prin luna mai a acestui an. Cu alte cuvinte, deputatul sesizase că există unele probleme de natură legislativă, care pot pune piedici inițiativelor de acest gen.

Recent, consilierii USR-PLUS Turda s-au opus finanțării cluburilor sportive performante din municipiu, varianta susținută de ei fiind desființarea acestor cluburi! Nu este exclus ca acest proiect depus de ei să aibă legătură cu imaginea șifonată de votul împotriva cluburilor de sport performante din urbe, încercând astfel să-și mai spele din imagine. Numai că, vorba românului, ”au căzut din lac în puț”, pentru că nu s-au documentat suficient.

Comentarii

ULTIMELE articole: