marian morar
m install
nello construct

Drumul profesorului Alexandru Borza de la Borzești la Grădina Botanică

zamblau eugen

Vineri, 11 Iunie, elevii clasei a 5-a de la școala din localitatea Iara au participat la o activitate de promovare a tradițiilor și de cunoaștere a personalităților marcante ale comunei Iara și a județului Cluj, printre care se numără și prof. Alexandru Borza, întemeietorul Grădinii Botanice din Cluj Napoca, instituție renumită în țară și străinătate.

La această activitate a participat doamna director a școlii generale din Iara, prof. Florina Anamaria Popa, împreună cu diriginta clasei prof. Anuța Aștilean și domnul consilier local Adrian Popa, din comisia învățământ, reprezentând Primăria și Consiliul Local Iara. 

Activitatea a început cu o vizită la Grădina Botanică din Cluj-Napoca, unde am fost primiți foarte bine de către un ghid turistic care ne-a făcut un tur al acestei instituții, prezentându-ne informații interesante.

Călătoria noastră a continuat, cum era firesc, cu satul Borzești, comuna Iara, pentru a afla informații despre legătura dintre Grădina Botanică și Borzești. A fost o împlinire să-i vedem pe micuții elevi, bucuroși, ascultând informațiile care le-au fost prezentate, în turul satului, vizitând o casă tradițională construită în 1906, biserica satului – monument istoric, dar și casa unor localnici care le-au povestit și prezentat obiectele vechi de la războiul de țesut. Elevii au fost întâmpinați cu o doină frumoasă cântată de o localnică și cu plăcinte extrem de gustoase pregătite de aceasta.

Mulțumiri aducem domnului director al Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj Napoca, dr. Mihai Pușcaș, pentru primirea deosebită, doamnei director prof. Florina Anamaria Popa și Consiliului Local Iara prin prezența domnului consilier local, Adrian Popa, pentru că au asigurat buna desfășurare a acestei activități și nu în ultimul rând localnicilor pentru călduroasa primire.

Ing. Lung Florin – inițiator activitate

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2