Drumul profesorului Alexandru Borza de la Borzești la Grădina Botanică

6

Vineri, 11 Iunie, elevii clasei a 5-a de la școala din localitatea Iara au participat la o activitate de promovare a tradițiilor și de cunoaștere a personalităților marcante ale comunei Iara și a județului Cluj, printre care se numără și prof. Alexandru Borza, întemeietorul Grădinii Botanice din Cluj Napoca, instituție renumită în țară și străinătate.

La această activitate a participat doamna director a școlii generale din Iara, prof. Florina Anamaria Popa, împreună cu diriginta clasei prof. Anuța Aștilean și domnul consilier local Adrian Popa, din comisia învățământ, reprezentând Primăria și Consiliul Local Iara. 

Activitatea a început cu o vizită la Grădina Botanică din Cluj-Napoca, unde am fost primiți foarte bine de către un ghid turistic care ne-a făcut un tur al acestei instituții, prezentându-ne informații interesante.

Călătoria noastră a continuat, cum era firesc, cu satul Borzești, comuna Iara, pentru a afla informații despre legătura dintre Grădina Botanică și Borzești. A fost o împlinire să-i vedem pe micuții elevi, bucuroși, ascultând informațiile care le-au fost prezentate, în turul satului, vizitând o casă tradițională construită în 1906, biserica satului – monument istoric, dar și casa unor localnici care le-au povestit și prezentat obiectele vechi de la războiul de țesut. Elevii au fost întâmpinați cu o doină frumoasă cântată de o localnică și cu plăcinte extrem de gustoase pregătite de aceasta.

Mulțumiri aducem domnului director al Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj Napoca, dr. Mihai Pușcaș, pentru primirea deosebită, doamnei director prof. Florina Anamaria Popa și Consiliului Local Iara prin prezența domnului consilier local, Adrian Popa, pentru că au asigurat buna desfășurare a acestei activități și nu în ultimul rând localnicilor pentru călduroasa primire.

Ing. Lung Florin – inițiator activitate

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top