ocolitoare

Drumul expres care va face legătura între şoseaua Cluj-Turda şi Autostrada Transilvania (A3) ar putea fi gata anul viitor

Invitat la ZIUA LIVE, primarul spune că are sprijinul lui Lucian Bode pentru acest proiect important. ”Am reușit să obțin sprijinul ministrului transporturilor pentru conectarea la A3. Azi, dacă vrei să mergi de la Cluj-Napoca la București sau la Târgu-Mureș, trebuie să treci prin Turda, ceea ce e un calvar în privința traficului.

Am cerut și am obținut aprobarea ministrului pentru un un proiect care se poate foarte rapid și care anul viitor chiar ar putea fi gata. Astfel, de la Tureni, se pot face acei 5,4 km, un drum cu patru benzi care se conectează și se „înțeapă” direct în autostradă.

Adică mergi pe patru benzi, de la Cluj înspre Turda, când ajungi în Tureni faci dreapta și pur și simplu în 5 km te-ai conectat la autostradă și te duci mai departe. Am salva mult timp în trafic și am descongestiona și Turda, dar și tronsonul Gilău-Cluj-Napoca”, a declarat Emil Boc, pentru sursa citată.

Edilul mai spune că în 3 luni se poate realiza studiul de fezabilitate ,apoi se face licitație pentru proiectare și execuție, iar în 2021 am putea circula pe acest drum expres.

Vezi șiBoc dă vestea pe care o așteptau toți turdenii, cu privire la ”ocolitoare”!

Comentarii

ULTIMELE articole: