m install
petlinii
nello construct

Drept la replică: Horea Hudrea zice că a intrat în școala ”Avram Iancu” ca ”vizitator”, dar cu treburi de jurnalist, ca să vadă cu ochii lui copiii minori! S-a demonstrat că oricine poate intra în școală, dacă e ”vizitator”!

zamblau eugen
floris

Subsemnatul Horea Hudrea, redactor al publicației InfoAries.ro din Turda fac următoarele precizări la articolul Turdanews  ”Incident grav la o școală din Turda: o persoană a intrat în incinta școlii și a fotografiat elevi minori”.

 

Informația publicată sub semnatura lui Gelu Florea cum că aș fi fotografiat copii minori este falsă și a  fost dezmințită explicit de către conducerea Școlii Avram Iancu prin intermediul unui email pe care Gelu Florea autorul articolului a ales să îl ignore. Directoarea școlii a transmis publicației Turdanews.net un mail în care preciza în clar că informația este falsă, lucru nepublicat și neprecizat în articolul publicat de Turdanews. 

La data menționată în articol am intrat în incinta școlii Avram Iancu,  parcursul meu prin școală a fost pe coridorul public de la intrare spre secretariat și retur, cu o oprire la etajul I, clasa de afterschool. 
Pe tot parcursul deplasării mele prin școală, spre clasa de afterschool și retur am fost însoțit de către portarul unității școlare. Nu am pătruns în nicio clasă cu elevi, am asistat din ușă la existența orei de afterschool pentru a verifica jurnalistic existența clasei. 

Procedura pe care am folosit-o este o metodă jurnalistică și se înscrie în documentarea prin observare directă menționate în cursurile și manualele de junalism ( A se vedea și Manual de Jurnalism,  Mihai Coman, editura Polirom, 2001, capitolul Modalități și surse de documentare. A se vedea și Melvin Mencher, 1996).

În urma declinării identității, secretariatul școlii a refuzat accesul la clasa de afterschool în absența conducerii care era plecată, lucru pe care l-am considerat o piedică birocratică care poate afecta o investigație jurnalistică inopinată (spontană, neprogramată). 

În acest sens, știind de la femeia de serviciu unde este locația clasei de afterschool am solicitat sprijinul portarului pentru a identifica clasa. Deși portarul mi-a indicat destinația clasei l-am rugat să mă însoțească, pentru a respecta procedurile deontologice, aceea de a parcurge însoțit ruta printr-o unitate școlară spre o detinație specifică. În fața clasei portarul mi-a transmis că pot intra în clasă . Am declinat propunerea în mod explicit și am privit din ușă componența socială a clasei (dacă este formată din copii romi, beneficiarii proiectului). Am mai adresat portarului două întrebări: 1. Unde servesc copii masa – pentru a verifica dacă au un spațiu amenajat și 2. Dacă merg zilnic la masă, pentru a verifica frecvența. Spre exemplu nu am întrebat orarul la care merg la masă sau alte detalii. Nu am prezentat portarului nicio identitate falsă ci doar am precizat vag că sunt un vizitator

Informația potrivit căreia aș fi săvâșit o infracțiune penală e falsă, neadevărată și mă prejudiciază în totalitate. 

Pentru această situație aceea  a faptului că nu am fotografiat copii din clasă există trei martori.

Pentru faptul că nu am intrat în clasă ci doar am privit din ușă, există – potrivit directoarei Monica Bica, poziția clară a cadrelor didactice.

Citește și:

Incident grav la o școală din Turda: o persoană a intrat în incinta școlii și a fotografiat elevi minori

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: