Duminică, 23 februarie 2025, ora 18:00, va avea loc la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, „Dragoste, izvor de dor”, un spectacol extraordinar care reunește pe scenă artișți tineri și artiști consacrați, din muzica populară românească.
Spectacolul aduce în fața publicului cele mai îndrăgite cântece populare de dragoste și dor, prin grija Consiliului Județean Cluj, prin centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, manager Adriana Irimieș și Asociația „Produs de Cluj”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.
Pe scenă vor urca pe rând, tineri interpreți din Cluj sau împrejurimi cum sunt Iulia Cheteleș, Dragoș Câmpean, Alexandru Crișan, Raluca Drule, Adriana Fodor, Denisa Giurgiu, Larisa Gurzău, Cristian Mezei Pop, Andra Moldovan, Teodora Nan, Paula Roberta Pașca, Alexia Rus, Ariana Sandor, Paul Sâmbotelecan și Ștefan Suciu.
Totodată spectatorii se vor bucura: de Cristina Beldean Moșuțan, Mihai Trif, Amalia Chiper Iurian, Florin Dan Bota, Mădălina Mureșan, Andra Cocian, Andrei Romanică, Mariana Morcan și Cristian Totpati-taragot. Vor fi prezenți desigur și Horitorii Clujului care vor aduce în prim plan cântecele de dragoste și dor din repertoriul marilor interpreți clujeni: Dumitru Sopon, Ion Cristoreanu, Liviu Becichi și alții.
Invitații speciali ai serii sunt: Ana Munteanu, Ana Ilca Mureșan, Alin Mureșan, Marius Ciprian Pop alături de Antonia Pop și Antoniu Vlad, Ovidiu Purdea Someș, Anghelina Timiș Lungu, Domnica Dologa, Ancuța Matei Olar și Pamfil Roată. Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijată de Tudor Căucean.
Nu vor lipsi nici jocurile populare cu Ansamblul Folcloric „Cununa Apusenilor” al Casei De Cultură „Dumitru Sopon” din Gilău, director artistic Marcela Cîmpan Vele, înstructori coregrafi Ciprian și Nicoleta Mureșan, alături de Grupul Tradiții Ormănene din Orman, coordonator Aurora Cozma.
Gazda evenimentului este minunata Iuliana Tudor care este un simbol al respectului pentru tradițiile românești, fiind apreciată pentru eleganța și profesionalismul său.
În vechime, în luna februarie sau luna lui făurar se terminau șezătorile în satul tradițional și erau celebrate zile ale tinereții și dragostei. Tocmai de aceea spectacolul „Dragoste, izvor de dor”, aduce în prim plan frumusețea cântecelor de dragoste și dor.
Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile pe mytichet.ro sau entertix.ro, precum și în librăriile Cărturești din Iulius Maal, Vivo și Platinia Shopping Center. Pentru că februarie aduce dragostea la Cluj.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.