nello construct

Doi polițiști clujeni, de la rutieră, condamnați la închisoare pentru luare de mită!

Doi polițiști clujeni din Florești, un bărbat și o femeie, au fost condamnați la închisoare cu executare pentru luare de mită. Sentința nu este definitivă, astfel că cei doi au atacat-o cu apel.

Un bărbat a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată – două acte materiale, iar colega lui a primit o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani şi 3 luni, tot cu executare.

Potrivit rechizitoriului, în perioada mai-octombrie a anului 2021, cei doi au pretins, au primit și au acceptat sume de bani cuprinse între 200-500 lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv neaplicarea sancțiunilor contravenționale și atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor.

„Procurorul de caz a reținut că agenta, în 16 mai, dimineața înainte de ora 3, a cerut bani de la un șofer cu ocazia controlului efectuat în trafic după ce acesta a încălcat linia continuă care desparte sensurile de mers, nu avea documentele asupra sa și nici stingător de incendiu, iar ulterior a primit de la acesta suma de 50 euro care nu i se cuvenea. Colegul său a falsificat procesul-verbal de amendare prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului.

În 27 iunie, dimineața după ora 2, cei doi au cerut bani de la un șofer oprit în trafic, 500 de lei, după ce și acesta încălcase marcajul continuu, nu respectase indicatorul de obligare la dreapta și nu avea nici echipamentele obligatorii – stingător, trusă medicală și triunghiuri reflectorizante” relatează actualdecluj.ro

Cei doi au fost condamnați vineri de către Tribunalul Cluj la ani de zile de închisoare în regim de detenție.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: