cardinalul film

Doi actori turdeni în distribuția filmului ”Cardinalul”, care va rula din noiembrie în cinematografe! (VIDEO)

Doi actori turdeni fac parte din distribuția filmului ”Cardinalul”, care va rula în această toamnă pe marile ecrane (din luna noiembrie). Este vorba de Radu Botar (care joacă chiar rolul principal al cardinalului Hossu) și Radu Nechifor.

 

”În 1950 întregul lot al conducătorilor Bisericii greco-catolice este arestat și închis în penitenciarul Sighet. Aici, după gratii, se întâlnesc cu cei care au făurit Marea Unire, printre care Iuliu Maniu și Gheorghe Brătianu. Alături de marii politicieni români, personalitățile religioase din Transilvania sunt ultimele „relicve” ale unei societăți considerate apuse. Noua conducere impusă de sovietici nu admite existența unei biserici paralele celei ortodoxe, mai ales a uneia care are legături cu Vaticanul. Obiectivul torționarilor e simplu: directorul închisorii și politrucul sovietic ajutați de un torționar neobișnuit, cu neputință de învins fac presiuni continue pentru convertirea religioasă a preoților. In fața lor se ridică un singur om care treptat devine o călăuză pentru ceilalți preoți: episcopul Iuliu Hossu. Aceasta este povestea sa și a tovarășilor săi de suferință.”, este subiectul filmului produs de Ager Film, cu sport CNC.

Filmul va rula la Cluj-Napoca în 16 noiembrie 2019, iar intrarea va fi liberă.

”O poveste ce era necesar să fie spusă. Un pasaj din trecutul nostru. Un moment în care noi nu am fost acolo, dar ei au fost. 

Un film ca o invitație în viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, mai cu seamă în tragedia vieții sale din perioada încercarii de convertire fortață în penitenciarul Sighet. 

Cardinalul, din noiembrie în cinematografele din țară”, este prezentarea făcută pe pagina de Facebook a producției: https://www.facebook.com/cardinalul/

72181133 10206397350969554 2209069587784269824 n

Comentarii

ULTIMELE articole: