m install
nello construct

DNA Cluj a descins la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș! Cine e vizat?

floris

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș împreună cu colegii lor de la Cluj au descind la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș.

Descinderile au avut loc într-un dosar de luare de mită în formă continuată. Vizată este directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, Eleonora Carmen Prodan. Aceatsa este acuzată pentru săvârșirea a opt infracțiuni de luare de mită, din care trei săvârșite în formă continuată.

De asemenea, directorul executiv al Direcției relații contractuale, Stretea Camelia Rodica, din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, este acuzată de comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită, din care două săvârșite în formă continuată, relatează Foaia Transilvană.

Potrivit DNA „...procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, față de două inculpate, respectiv directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș (pentru opt infracțiuni de luare de mită, dintre care trei săvârșite în formă continuată) și directorul executiv al Direcției relații contractuale din cadrul aceleiași instituții (pentru cinci infracțiuni de luare de mită, dintre care două săvârșite în formă continuată)”.

În perioada septembrie – decembrie 2023, cele două inculpate, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri și manageri de spitale) foloase necuvenite și sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare la încheierea și derularea în bune condiții a unor contracte încheiate de diferite societăți comerciale și unități sanitare cu instituția pe care o conduceau.

În prezent, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, iar în cursul zilei de 11 ianuarie 2024, în același dosar penal, au fost efectuate percheziții domiciliare în 6 locații, situate pe raza județului Maramureș.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: