Avram Gal 550x385

DNA a clasat o cauză în care Avram Gal era acuzat de complicitate la șantaj!

DNA a clasat o cauză în care Avram Gal avea calitatea de inculpat, fiind acuzat de complicitate la șantaj. ”Fapta nu există” și ”fapta nu a fost săvârșită cu vinovăție”, a concluzionat DNA prin Ordonanța de clasare nr. 258/P/2019 din data de 03.11.2020.

Totodată, lui Avram Gal i s-a comunicat și faptul că în perioada 15.01.2012-13.05.2012 a fost autorizată interceptarea și înregistrarea convorbirirlor și comunicărilor telefonice de la posturile telefonice folosite de el (mai precis: trei numere de telefon mobil).

”Alt episod în care Gal ar fi intervenit pentru Florin Secureanu s-ar fi întâmplat acum 8 ani, când managerul de la Malaxa s-ar fi adresat mai multor persoane după ce a aflat că realizatorul TV Dan Diaconescu pregătește o serie de dezvăluiri din spitalul de stat. Potrivit DNA, Gal ar fi fost unul dintre cei care ar fi facilitat transferul banilor de la Secureanu către șeful OTV.  Pentru ca ”nea Dan” să-l lase pe manager în pace.

Și asta s-a și întâmplat: în locul unor dezvăluiri, postul TV ar fi realizat un videoclip laudativ, contra unei sume ce s-a ridicat la 15.000 euro. Dosarul ar fi fost închis de procurori în 2014, însă, în 2015, aceștia au dispus extinderea urmăririi penale față de realizatorul TV pentru șantaj. (…) Dar dosarul cu Gal și Secureanu a rămas, pînă acum, netrimis în instanță.”, menționa Libertatea, luna trecută.

Practic, asupra lui Avram Gal au planat suspiciunile privind implicarea într-o acțiune de șantaj timp de 8 ani.

”Nu este deloc plăcut să stai atâția ani cu o acuzație de acest gen, care apoi se dovedește că nu a existat! Însă, ceea ce a rămas a fost stigmatul pe care o astfel de acuzație îl poate aduce unui om politic”, a precizat Avram Gal.

În luna octombrie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului GAL AVRAM MARIUS, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Și în acest dosar, Avram Gal susține că nu are nicio vină.

avram clasare 01

avram clasare 02

avram clasare 03

Comentarii

ULTIMELE articole: